12/06/2024 - 19:35
Més

  El nou règim retributiu dels membres de corporacions locals no afectarà Ontinyent

  Altres notícies

  El nou regim retributiu aprovat el passat divendres pel Consejo de Ministros per als membres de corporacions locals no afectarà Ontinyent, on l’Alcalde, Jorge Rodríguez, cobra un 26% menys del que s’estableix a la nova legislació. A la disposició addicional al Reial Decret Llei que introdueix els límits de les retribucions dels membres de les corporacions locals, el Govern Central estableix el límit màxim total que poden percebre com a retribució els membres de les corporacions locals en funció de la població de cada municipi.

  A Ontinyent, com a localitat d’entre 20.001 i 50.000 habitants (en té al voltant de 38.000), l’Alcalde podria cobrar fins a 55.000 euros, quan la retribució de Jorge Rodríguez és de 40.641 euros bruts, una xifra que està un 26% per davall de la quantitat contemplada a la nova normativa i un 22% per davall del que cobrava l’anterior alcaldessa quan aquesta va entrar a governar en 2007.

  Cal recordar que en conjunt, el Govern d’Ontinyent li costa als ciutadans anualment 75.000 euros menys que els anteriors responsables municipals, ja que, recorden, “el primer que vam fer en arribar va ser aprovar una rebaixa salarial del 15% tant per a l’alcaldia com per als regidors amb dedicació exclusiva”, una rebaixa a la qual s’afegia a més la renúncia voluntària a la revisió dels salaris d’acord amb l’IPC natural. A banda de la minva salarial, la reducció dels 5 regidors alliberats amb que comptava l’anterior govern als 4 actuals o la reducció a la meitat de l’estructura del Gabinet d’Alcaldia permet un estalvi notable a les arques municipals, estalvi que al conjunt de les quatre anualitats que té la legislatura suposarà un estalvi acumulat de al voltant de 300.000 euros a les arques municipals.

  Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat que “l’ampli marge entre la quantitat decretada pel Govern i la retribució de l’alcalde com a màxima autoritat municipal posa en valor l’esforç realitzat per aquest Govern, on tots han volgut donar exemple en primera persona de que l’esforç per fer front a la crisi l’hem de fer entre tots, i els polítics han de donar exemple i ser els primers”, destacaven.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -