30/05/2024 - 15:08
Més

  El Consell Rector d’Actaio aprova la gestió de l’acord territorial per fomentar l’ocupació i el desenvolupament

  Natàlia Enguix destaca l’interès del pacte per avançar en ocupabilitat, igualtat d'oportunitats i inserció laboral

  Altres notícies

  El Consell Rector d’ Actaio, Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Local d’Alcoi-Ibi-Ontinyent, aprovava aquest dijous la gestió que s’està fent al marc d’aquest projecte del qual formen part els ajuntaments d’Alcoi, Ibi i Ontinyent, les Mancomunitats de l’Alcoià i el Comtat i la Vall d’Albaida, les associacions empresarials FEDAC, IBIAE, COEVAL i CEV junt a les organitzacions sindicals CCOO P.V. i UGT P.V. Va ser al marc d’una reunió que reunia a representants de les entitats implicades per tal de realitzar un seguiment de l’activitat i analitzar el treball que es desenvolupa en l’actualitat, així com ajustar altres aspectes executius del funcionament de l’Acord.

  La regidora de Promoció Econòmica d’Ontinyent, Natàlia Enguix, que participava en l’encontre, destacava l’interès del pacte “per avançar en aspectes fonamentals quan parlem de treball, com són l’ocupabilitat, igualtat d’oportunitats i inserció laboral. Iniciatives com aquesta són fonamentals per afavorir la cooperació en el foment de l’ocupació de qualitat i l’impuls a l’economia dels nostres municipis”.

  El projecte que s’està desenvolupant en les àrea funcionals Alcoi i la Vall d’Albaida, es basa en 4 línies de treball: La qualificació de la població a través del sistema integrat d’FP, l’empresa com a agent clau en l’atracció i desenvolupament del capital humà, l’ocupabilitat i igualtat d’oportunitats i inserció laboral i la consolidació de l’estructura territorial i xarxes. Tot això emmarcat en el Projecte VIII, subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa Avalem Territori.

  En la reunió es va posar en comú diferents aspectes d’interés per a totes les entitats que formen part de l’Acord, participant cadascuna d’elles amb les seues aportacions de manera activa, aplicant els principis de concertació territorial i el diàleg social primordials en aquest espai deliberatiu.

  Seguidament l’equip tècnic d’ Actaio, liderat des de l’Ajuntament d’Ontinyent, ha explicat les diferents accions que s’estan desenvolupant, identificant aquelles que ja estan realitzades, les que estan en fase execució i altres en mode programació. A més, també han presentat una mostra visual d’aquells recursos que s’estan oferint tant a l’alumnat, a empreses, persones desocupades o ciutadania en general.

  EL Consell Rector ha donat el vistiplau i l’enhorabona pel la tasca que se està realitzant, donant llum verda al fet que seguisquen les línies que es van marcar inicialment, s’ha destacat la importància del treball que realitza l’equip i s’ha posat en valor la seua rellevància ja consolidada en el territori de l’Alcoià-Comtat i la Vall d’Albaida, sent un referent en el desenvolupament local, tant per a temes relacionats amb la Formació Professional com l’Ocupabilitat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -