25/04/2024 - 19:14
Més

    Diputació organitza jornades comarcals porta a porta en la Vall d’Albaida

    Altres notícies

    L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha organitzat les Jornades Comarcals Porta a Porta, adreçades a equips tècnics i de govern, amb l’objectiu de donar visibilitat als projectes existents a les comarques i intercanviar experiències, ja que “apostem per este sistema perquè és el que oferix més garanties per assolir eficaçment els percentatges de recollida separada en origen exigits i la seua qualitat”, ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

    En la jornada celebrada a Ròtova han participat, a més de l’alcalde de la localitat, Jordi Puig, i la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, els tècnics del COR, Carlos Mir i Mikel Vela, el president de l’Associació Valenciana de Municipis de Recollida Porta a Porta, Txema Peláez, l’alcaldessa de Ràfol de Salem i diputada, Carolina Mengual, la regidora de Medi Ambient d’Otos, Irma Alonso, el regidor de Serveis Públics d’Oliva, Miguel Doménech, i la regidora de Bellús, Ana Huguet.

    La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha recordat que “des de 2020, a través de la convocatòria Reacciona, s’han subvencionat la redacció dels Plans Locals de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables de 127 municipis i de 9 mancomunitats, i hem invertit més de dos milions i mig d’euros per a impulsar-los, amb Palmera, Salem, Montaverner o Benigànim, entre d’altres com entitats beneficiàries del Reacciona 2022”.

    A banda d’estes ajudes per a mancomunitats i municipis, des de l’àrea de medi Ambient “també subvencionem actuacions als Consorcis de residus. En el cas del COR es tracta de l’execució de les illes de compostatge de Fontanars, Bocairent, Bellús o Albaida, i de les millores a l’ecoparc de Benigànim”.

    Amigó també ha ressaltat que els municipis disposen d’un servei d’educació ambiental des de les mancomunitats, que en el cas dels municipis de la Safor compta amb tres persones a jornada completa i amb una a mitja jornada, mentre que en la mancomunitat de la Vall d’Albaida són tres persones a jornada completa. Una altra és l’Observatori en Ruta, que oferix tallers i xarrades sobre prevenció de residus i alimentació de temporada i de proximitat, i que fa activitats per a associacions veïnals, col·lectius, falles, així com a trobades, mercats o fires.

    Les següents sessions de les Jornades Comarcals del Porta a Porta seran el 26 de gener a La Serranía, El Rincón de Ademuz, La Plana de Utiel-Requena i la Hoya de Buñol; el 9 de febrer a El Valle de Ayora-Cofrentes, la Canal de Navarrés i la Costera; el 23 de febrer al Camp de Morvedre i el Camp de Túria; i el 9 de març a l’Horta Nord i l’Horta Sud.

    El passat 15 de desembre es va organitzar a la Ribera, on es va presentar l’Associació Valenciana del Porta a Porta, amb taules redones del Consorci Ribera Valldigna, i dels Ajuntaments d’Alcàntera del Xúquer i de Llombai.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -