Agullent llança un pla d’ajudes directes als establiments, autònoms i micropimes locals

0

En el marc del programa de reactivació econòmica i suport al teixit local “Agullent Suma”, l’Ajuntament d’Agullent ha llançat unes ajudes destinades als establiments, autònoms, micropimes i mutualistes que desenvolupen la seua activitat econòmica al municipi d’Agullent, i que per l’emergència sanitària van haver de tancar o van reduir el volum de la seua facturació en almenys un 50% en qualsevol dels mesos d’abril maig i juny 2020 en relació amb el mateix període de l’any anterior. “La finalitat d’aquestes ajudes és atorgar liquiditat a les empreses per a contribuir al manteniment de la seua activitat i de l’ocupació, i minimitzar els efectes de la dràstica reducció dels seus ingressos durant el període d’emergència sanitària”, ha explicat l’alcalde d’Agullent, Pau Muñoz.

Les ajudes, de fins a 1.000€ per persona beneficiària, estan destinades a cobrir les despeses de lloguer, hipoteca, subministrament d’energia o d’aigua referides al local on es realitza l’activitat. També es cobriran despeses de serveis externs d’assessoria o gestoria, quotes de tributs municipals corresponents, les despeses d’assegurances vinculades al desenvolupament de l’activitat, o els costos dels préstecs o “leasing” per adquisició de vehicles d’empresa, referits en tots als casos als mesos d’abril, maig i juny de 2020.

Les ajudes podran arribar a cobrir fins al 100% de les despeses indicades, sense superar la quantia màxima de 1.000€ per persona beneficiària. “Les ajudes impulsades per l’Ajuntament d’Agullent són compatibles amb aquelles que puguen ser atorgades per altres administracions o ens públics pel mateix concepte, sempre que l’import total de les ajudes no siga superior a la despesa realitzada”, ha especificat l’alcalde.

Les bases de l’ajudes i models que cal omplir ja estan disponibles a la web municipal www.agullent.es si bé el termini per a presentar sol·licituds serà de dos mesos a partir de la publicació de la convocatòria de les ajudes al Butlletí Oficial de la Província, que està prevista per als propers dies.

Publicitat