Adif adjudica per import superior a 7 M€ les obres per a modernitzar les instal·lacions de seguretat en la línia Xàtiva-Alcoi

El Consell d’Administració d’Adif ha aprovat en la seua última reunió l’adjudicació de la redacció del projecte i execució de les obres de noves instal·lacions de seguretat de la línia d’ample convencional Xàtiva-Alcoi (63,7 km). Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana.

El contracte ha sigut adjudicat a l’empresa Siemens Rail Automation per import de 7.076.110,1 euros (IVA inclòs), i compta amb un termini d’execució estimat de 10 mesos.

El projecte, inclòs en el Pla de Supressió del Bloqueig Telefònic d’Adif, comprén la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU), que permetrà, mitjançant moderns equips automàtics, augmentar de manera significativa les condicions de fiabilitat de les instal·lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions, racionalitzant i optimitzant l’explotació ferroviària.

Entre els treballs a desenvolupar, destaca la instal·lació de nous enclavaments electrònics (sistemes de gestió del trànsit) en les estacions d’Ontinyent i Alcoi que disposaran de sistemes videogràfics, que s’integraran en el Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de València, i s’adaptaran els equips existents a Xàtiva.

En aquestes tres estacions s’implantaran nous elements de camp com a senyals lluminosos laterals, senyals indicadors de direcció, accionaments i comptadors d’eixos, entre altres. També es col·locaran altres dispositius com cartelones i pantalles fixes d’informació.

D’altra banda, s’estendrà una nova xarxa de cablejat per a les instal·lacions de seguretat en les tres estacions, desmuntant els equipaments que quedaran fora de servei. Altres actuacions destacades seran la implantació dels equipaments del sistema ASFA (Anunci de Senyals i Frenat Automàtic), l’estesa de nous cables de fibra òptica de comunicacions i l’adequació del sistema tren-terra.

De manera paral·lela, s’instal·laran centres de transformació per a l’alimentació dels sistemes de senyalització i d’equips d’alimentació ininterrompuda, i es duran a terme treballs d’obra civil com a edificis tècnics, rases, canaletes, canalitzacions i arquetes. També es preveu la realització de les proves de fiabilitat i funcionament de les noves instal·lacions de manera prèvia a la seua posada en servei.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Vall d’Albaida acumula 97 infectats i 13 morts per Covid-19

Aquesta setmana, la Conselleria va fer públiques les dades per municipis dels casos detectats i …