El pspv-psoe demana formar part de la comissió de memòria històrica d’Ontinyent

0
Cuadro de texto: GABINET DE PREMSA

SECRETARIA COMUNICACIÓ
PSPV-PSOE
Ontinyent

premsapsoe.ontinyent@gmail.com

L’agrupació local del PSPV-PSOE ha sol·licitat a l’Ajuntament d’Ontinyent formar part de la comissió municipal de Memòria Històrica. Els socialistes hem escoltat a la regidora Sayo Gandia i esperem que, en benfici de la salut democràtica de la societat civil ontinyentina, tant el PSPV com EUPV formem part de la comissió de Memòria Històrica.

El PSPV d’Ontinyent entén que “es crea aquesta comissió per treballar tots units. Per tant, esperem que, abans del 15 de desembre, se’ns conteste afirmativament per part municipal”.

Cal recordar que entre els afusellats el 15 de desembre de 1939 està Rafael Sarrión Boronat, fundador de l’agrupació local del PSPV-PSOE i secretari general de la mateixa.

També cal recordar que l’agrupació Socialista d’Ontinyent va ser fundada en 1936. Que el PSPV-PSOE ha format part de la Comissió de la Memòria Democràtica, des de la seua constitució al febrer de 2015, ostentant la presidència de la mateixa des de juny de 2015 fins a maig de 2019. Que, entre altres, fruit de les gestions realitzades a l’etapa 2015-2019, cal mencionar que Ontinyent forme part de la Xarxa de Municipis per la posada en valor de la Memòria Històrica. Integrada per la FVMP, els ajuntaments, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, el Consell Valencià de Cultura i l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica.

Sense oblidar que els Socialistes, comparteixen els principis rectors que van inspirar la constitució de l’esmentada Comissió, els principis de veritat, justícia, reparació i garantia de no-repetició; i els valors democràtics de concòrdia, convivència, pluralisme polític, defensa dels drets humans, cultura de pau i igualtat d’homes i dones.