Acord territorial entre Ontinyent, Ibi i Alcoi per l’ocupació i el desenvolupament

Els alcaldes d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; Ibi, Rafael Serralta; i Alcoi, Toni Francés, juntament amb representants dels sindicats CCOO i UGT, i les patronals FEDAC, IBIAE i COEVAL, signaren aquest dimecres en Alcoi un pioner acord territorial per l’ocupació i el desenvolupament a les comarques de La Vall d’Albaida, L’Alcoià i La zona de Foia de Castalla. Un acord qualificat de “històric” en englobar tres municipis de tres zones diferenciades a les províncies de València i Alacant.

Aquest acord, en el que col·laboraran també les mancomunitats de les comarques implicades, i els municipis de Castalla i Onil, i que era signat al saló de Plenaris de l’Ajuntament d’Alcoi, està impulsat des del SERVEF, des d’on la Directora General d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, explicava que “la idea és que el SERVEF no siga simplement una oficina d’ocupació on fer una gestió administrativa, sinó un espai pel qual passa la informació de molta gent desocupada que volem posar a disposició dels agents socials i les administracions locals, perquè ens ajuden a desenvolupar polítiques d’ocupació, i que puguem dissenyar-les des de la participació dels agents clau”.

Tant Jorge Rodríguez com Toni Francés i Rafael Serralta coincidien en destacar aquest acord com “una oportunitat històrica on la voluntat clara de treballar de diferents administracions conjuntament amb sindicats i patronals per poder analitzar i estudiar les necessitats d’ocupació i formació per determinar polítiques d’ocupació i ser útils per millorar la qualitat de vida dels ciutadans”

A l’acte també assistia Pablo Úbeda, regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme d’Ontinyent, qui va remarcar “el caràcter històric d’aquest acord, tot i que les matèries de l’ocupació del foment de l’ocupació no és competència municipal, des del nostre ajuntament estem adherint-se a totes aquelles iniciatives que vagen encaminades al foment de l’ocupació”.

Les parts signants d’aquest pacte consideren aquest acord com un motor d’innovació territorial per al manteniment i desenvolupament industrial, comercial i turístic, i per a la creació de llocs de treball de qualitat a les tres comarques. Aquest acord pretén abordar la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local de manera coordinada i planificada per part de totes les parts implicades.

Les línies d’acció que es desenvoluparan entre altres seran conèixer les necessitats de formació, ocupació i desenvolupament empresarial; millorar la qualificació professional dels treballadors i treballadores; promoure la inserció laboral dels col·lectius desfavorits; fomentar la creació de noves empreses; afavorir el desenvolupament de la xicoteta i mitjana empresa o afavorir l’estabilitat del treball.

Les primeres accions començaran abans de finals d’any gràcies a les ajudes per import de 290.000 € del Servef per a impulsar aquestos acords i consistiran en fer un diagnòstic de la realitat socioeconòmica de les comarques Vall d’Albaida, Alcoià-Comtat i Foia de Castalla, que permetrà conèixer les característiques dels teixit productiu, necessitats de formació, dinàmica socioeconòmica, perfil de les persones desocupades, nínxols d’ocupació existents, potencials de desenvolupament local, etc; i posteriorment desenvolupar un programa de experimental per a millorar l’ocupabilitat dels menors de 25 anys i majors de 45 a estes comarques.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Caixa Ontinyent ultima una aplicació informàtica que gestionarà l’emissió de bons per a fomentar el consum en el comerç local

Caixa Ontinyent està ultimant una aplicació informàtica que permetrà gestionar l’emissió de bons per part …