1 milió d’euros per a Serveis Socials d’Ontinyent

  • Les partides destinades a AFAO, ADIEM o Creu Roja, així com les beques de transport, menjador i escoletes infantils no experimenten cap canvi
  • Manuel Ruiz posa l’augment en un 20% de la partida destinada a solidaritat com “una mostra de la sensibilitat social de la nova corporació”

El Govern d’Ontinyent mantindrà en 2012 una despesa municipal en Serveis Socials de al voltant d’1 milió d’euros, tot i la notable reducció experimentada als ingressos municipals i la contenció en altres aspectes del projecte de pressupost municipal presentat a la ciutadania.

“La nostra voluntat política era i és que la partida destinada a necessitats de malalts i gents sense recursos no es tocara, i això és el que hem fet”, destacava el regidor d’Hisenda, Josep Francés, qui posava també de relleu “la diferència entre un punt de vista progressista i solidari com el que hem plasmat als pressupostos municipals, amb la manera de governar de la Generalitat Valenciana, que es gasta els diners en maquetes, projectes de Calatrava i Fòrmula 1 mentre retalla en investigació, educació o dependència”, destacava.

El regidor de Serveis Socials, Manuel Ruiz, recordava que aquest punt de vista social que aplica el Govern d’Ontinyent als pressupostos ja va quedar palès a les ordenances municipals elaborades per enguany, a les quals no es puja els impostos més importants per a la ciutadania “perquè la situació que tenim no l’han generada els ciutadans, sinó els especuladors, els mercats financers i polítics com els que han governat la Generalitat i que han balafiat els diners en grans events. Això els ciutadans no tenen per què pagar-ho”, assenyalava.

Esta “perspectiva social” queda palesa en l’esforç realitzat per mantenir com a “intocables” les partides destinades a associacions sense ànim de lucre que duen a terme tasques socials, com ara com AFAO (47.000 euros), ADIEM (39.000), o Creu Roja (20.000), “que fan una tasca que considerem fonamental, i per això no han vist rebaixades les seues partides ni en un sol cèntim”. També es manté la partida per a ajudes de primera necessitat, la renda garantida de ciutadania, i la quantitat destinada a solidaritat “que el PP va anar baixant als ultims anys des dels 86.000 euros de 2007 fins als 30.000 de 2011” no sols es manté sinó que fins i tot puja en un 20%, fins als 36.000 euros: “aquest esforç que hem fet en matèria de cooperació i solidaritat demostra la sensibilitat social del Govern de PSOE i COMPROMÍS amb el recolzament d’EU”, manifestava Manuel Ruiz.

La partida de 120.000 euros destinada a beques de transport i menjador infantil també es manté íntegra respecte a 2011, arribant-se en conjunt a al voltant de 1 milió d’euros en materia de benestar social als pressupostos municipals per a enguany, “una xifra que deixa palès el nostre punt de vista social, que esperem que els agents econòmics, socials i veïnals entenguen i recolzen a l’hora de valorar els pressupostos al Consell Econòmic i Social i el Consell de Participació Ciutadana”, afegia el regidor.

El regidor d’Hisenda, Josep Francés, animava a la ciutadania “a opinar sobre els pressupostos, ja que anem a gastar 25 milions d’euros dels ciutadans, i volem que la gent opine”. Tant Francés com Ruiz posaven de relleu l’exercici de transparència i foment de la participació ciutadana fet pel Govern d’Ontinyent en difondre el projecte de pressupostos, accesible des de la web municipal, i sobre el qual es pot opinar a través del correu electrònic economia.ontinyent@cv.gva.es . Manuel Ruiz avançava en aquest sentit que una de les novetats que té previstes el Govern en matèria de participació serà la Carta Municipal de Participació Ciutadana, que tindrà una bustia oberta per a que els ciutadans puguen opinar sobre la qualitat i la forma de prestar els serveis, “perquè tenim clar que ací hem vingut a servir als ciutadans i no a servir-se d’ells”, concloia el regidor.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

COEVAL reprén els encontres empresarials analitzant el nou escenari económic Post-Covid19

La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida(COEVAL) ha représ, després de la finalització de l’estat …

Un comentari

  1. Avatar

    ¿Qué hay de cierto en todo esto? Me consta que esta misma semana se han presentado solicitudes de becas y han informado a los solicitantes que no se ha aprobado ningún presupuesto ni había nada previsto todavía.