02/10/2023 - 5:49
Més
  IniciEconomiaS'aproven les ordenances fiscals d'Ontinyent per a 2017 sense cap vot en...

  S’aproven les ordenances fiscals d’Ontinyent per a 2017 sense cap vot en contra

  El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava ahir dijous passat les ordenances fiscals per a 2017 sense cap vot en contra. De les 16 ordenances portades al ple per a la seua revisió, 9 van ser aprovades per unanimitat, i la resta obtingueren un recolzament d’entre 16 i 19 dels 20 regidors presents en la sessió. L’alcalde Jorge Rodríguez agraïa el suport de tots els grups, tenint també paraules “per a tots aquells i aquelles que han fet aportacions i especialment al Consell Econòmic i Social, perquè estos canvis finalment van a redundar en benefici de la ciutadania”, destacava. Cal recordar que les ordenances han estat tractades durant les últimes setmanes al si dels diferents consells i s’han facilitat als grups polítics per tal que tingueren ocasió d’afegir matisos i propostes a incorporar.

  El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, apuntava que en 2017 van a mantenir-se els canvis introduïts a les ordenances d’enguany després dels bons resultats assolits amb les mateixes, en aspectes com ara la rebaixa general del 10% en l’IBI, les bonificacions a la creació de llocs de treball indefinit, el Compte Tributari Local per fraccionar el pagament d’impostos sense interessos o l’eliminació de la taxa del Teatre Echegaray.

  Ara s’han aprovat 16 noves modificacions “amb l’objectiu d’afavorir la promoció econòmica, la cohesió social i una recaptació més justa”, explicava Sanchis. A més a més, també es planteja aprofitar les ordenances com a element de defensa i protecció del medi ambient i estalvi energètic, tot incloent noves bonificacions de fins al 20% sobre la quota íntegra de l’IBI en els immobles amb una qualificació energètica A, B o C, durant els 5 primers anys al reconeixement de la qualificació i inscripció en el registre de la Comunitat Valenciana.

  Altra novetat destacada és la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa de piscina i instal•lacions esportives. Aquesta revisió introdueix un descompte del 10% sobre el preu d’abonament de la piscina municipal als posseïdors de qualsevol abonament anual, (bo rocòdrom, velòdrom, assistents a activitats organitzades, sala de musculació, pista d’atletisme), “per tal d’afavorir la utilització d’estos abonaments i promoure l’ús de les instal•lacions esportives municipals”, explicava el regidor.

  D’altra banda, es modifica l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per tramitació d’instruments d’intervenció ambiental (per a les llicències d’obertura d’establiments) per tal de bonificar fins al 90% quan es presente un informe favorable d’un organisme de certificació administrativa (OCA); i altre aspecte relacionat al medi ambient és la millora de les bonificacions a la compra de vehicles elèctrics i híbrids, per tal d’afavorir que puguen tenir efectes en el mateix any de la sol•licitud i no en el següent.

  A més a més, s’ha fet canvis en la redacció d’algunes ordenances per evitar situacions d’aprofitament indegut d’algunes bonificacions, o per millorar aspectes puntuals com els terminis en el recàrrec de la retirada de vehicles, que passa a ser a partir de les 24 hores de la retirada i no a partir de les 00:00 hores.

  Joan Sanchis explicava que “a l’igual que l’any passat, hem aprovat les ordenances sense cap vot en contra, de manera consensuada i amb un gran recolzament, el que és per a nosaltres una molt bona notícia perquè tot i comptar amb una ampla majoria, al Govern d’Ontinyent apostem perquè totes i tots puguen participar de la gestió”. Sanchis afegia que amb l’actual revisió de les ordenances, “fem un pas més en l’aprofitament d’aquestes com a instrument de promoció econòmica i de cohesió social, i no sols com a element de recaptació tributària, un objectiu en el que anem a seguir treballant en les revisions que anem fent cada any”, avançava el també regidor de Govern Obert.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  Redacció TVdigitalOntinyent
  Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.
  El més llegit