Un conveni amb la Conselleria d’habitatge permetrà renovar el centre històric d’Ontinyent

0
Foto de Jordi Casanova

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, han signat hui un conveni de regeneració i renovació urbana que permetrà rehabilitar i renovar els habitatges del barri de la Vila i el centre històric-Raval del municipi.

La consellera ha ressaltat l’interès que des del minut zero ha demostrat el Consell per treballar amb tota celeritat i no perdre els recursos disponibles per a fer possible aquests convenis de regeneració urbana, que ja sumen vuit en tota la Comunitat. Un fet que demostra “la convicció i la vocació per impulsar una regeneració que l’Ajuntament d’Ontinyent ja va iniciar fa anys i que nosaltres fem ara des del Govern perquè pensem que la rehabilitació ha de ser el vector de la nova economia valenciana”.

Salvador ha explicat que per cada ocupació que genera l’obra nova, la rehabilitació crea tres. Per tant, aquestes actuacions van a impulsar l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball. “Per a nosaltres és molt important rescatar persones, però també ho és rescatar habitatges i oficis del sector de la construcció que van patir la virulència de la crisi del boom immobiliari i ara, amb la rehabilitació, van a tenir una segona oportunitat”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Ontinyent manifestava que “feia molt de temps que esperàvem un Govern Valencià que tinguera sensibilitat per la rehabilitació i la regeneració urbana. Celebrem la presència de la Consellera i el treball que està fent mostrant eixa sensibilitat, que coincideix amb la que hem vingut tenint al Govern d’Ontinyent des de l’anterior legislatura”.

En aquest sentit, Jorge Rodríguez tenia especials paraules per a Rebeca Torró, “qui va gestionar este ARRU primer com a regidora i ara com a Directora General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, i també al regidor de Territori, Jaime Peris, que li ha donat continuïtat a aquest treball des de l’Ajuntament per a dur-lo a bon port. És una inversió importantísima a la qual l’Ajuntament ha volgut sumar-se amb ajudes pròpies a les de la Conselleria i el Ministeri per tal de fer més atractiva si cap la possibilitat de rehabilitar en Ontinyent”, destacava.

Les intervencions que integren aquest ARRU suposaran una inversió total de 3.134.285 euros per a un període de dos anys i s’emmarquen en el Pla Estatal 2013-2016. L’aportació per a 2016 serà d’1.066.000 euros, dels quals Foment invertirà un milió d’euros i la Generalitat 66.000 euros.

L’àrea d’actuació comprèn part del barri Raval-Poble Nou i el barri de la Vila, la zona més degrada del centre històric d’Ontinyent. A causa de l’estat de deterioració en què es troben una sèrie d’habitatges, l’actuació comprendrà la demolició dels edificis i la construcció de 20 nous habitatges, que inclou un programa de reallotjament.

A més, s’han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 35 habitatges, obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, millora de l’accessibilitat i adequació d’elements comuns. A la signatura del conveni han assistit associacions de veïns i membres de l’Organisme Municipal Taula del territori format per constructors i arquitectes. Després de subscriure el conveni en el Palau de la Vila, la consellera ha visitat la zona del barri antic on es durà a terme l’actuació de rehabilitació i regeneració urbana.

Publicitat