Professionals de l’educació i AMPES assisteixen a la presentació del Projecte de Resolució de Conflictes des de la Igualtat

0

Aquesta setmana ha tingut lloc la presentació del projecte Resolució de conflictes des de la Igualtat a Ontinyent, un projecte dirigit a la comunitat educativa que pretén unir esforços i oferir recursos per treballar conjuntament en la millora de la convivència social.

Es tracta d’un projecte que ha comptat amb la col·laboració de diferents regidories de l’Ajuntament (Igualtat, Educació i Cultura), així com de Caixa Ontinyent, Universitat de València, Federació d’Ensenyament de CCOO, Cefire de Xàtiva, Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, Casal Jaume I, STEPV i  Institut Pou Clar d’Ontinyent, que ha estat presentat a l’edifici de l’antic col·legi Lluis Vives en una sessió per a docents i altra diferent per a AMPEs.

Dilluns dia 21 de setembre va tindre lloc la presentació per a professorat d’escoles públiques i concertades, i per educadors/es, monitors/es, treballadors/es socials, membres de totes les escoles i instituts, així com d’associacions socials i culturals, omplint la sala unes 100 persones. Els assistents destacaven la necessitat d’aquest tipus de projecte i la preocupació per les situacions de conflictes, assetjament, bullying que s’està vivint a les aules.

Dimecres 23 va ser la sessió per a AMPES de centres educatius.  Va haver representació de la majoria d’escoles, també es va comptar amb mares d’escoletes infantils. Les aportacions realitzades varen servir per a incloure millores en el projecte. Cal comentar que es va comptar amb una educadora que va fer activitats de coeducació amb xiquets/es, que va permetre que pugueren acudir més pares i mares, els quals van mostrar la seua “intriga, interès i curiositat” pel projecte.

Des de la regidoria d’igualtat, Paula Garcia destacava que “el projecte ha tingut una bona rebuda. És des de la base com hem d’anar avançant i mitjançant l’educació, per així poder ajudar a generar una millor convivència i igualtat”. Des de l’organització del projecte, Dolors Sanchis agraïa les aportacions de tota la gent que ens ha aportat suggerències, idees, i propostes de millora. Esperem cobrir les expectatives”, manifestava. Per la seua banda, Laura Ferre destacava que “el suport rebut ha estat molt gratificant, i ara es tracta d’anar implicant-se en les diferents activitats i opcions de participació”.

Per a poder participar cal inscriure’s  en el formulari que es pot trobar al següent blog:

http://resolucioconflictesigualtat.blogspot.com.es/

Hi ha un formulari d’inscripció per a docents de qualsevol centre educatiu d’Ontinyent (inscripcions fins al 15 d’octubre) i altre per a mares i pares tant d’escoles infantils, col·legis com instituts (inscripcions fins el 31 d’octubre).