21/04/2024 - 17:07
Més

  Les obres d’accés a Torrefiel s’iniciaran a principis d’abril

  Altres notícies

  La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat en la reunió que ha mantingut amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que les obres de millora de la seguretat vial en la CV-81 al seu pas per la localitat s’iniciaran a principis del pròxim mes d’abril, ja s’han adjudicat i s’iniciaran quan s’acaben de realitzar les actuacions preparatòries del replanteig.

  En aquesta reunió, a la qual ha assistit el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, i el regidor de Territori, Jaime Peris, s’han abordat també diversos temes de competència de la conselleria en l’àmbit del terme municipal d’Ontinyent com les actuacions de regeneració i renovació urbana (ARRU) i per a rehabilitació d’habitatges en la localitat o la marxa de l’Oficina d’Informació i Rehabilitació, entre d’altres.

  En relació amb les obres en la CV-81, Salvador ha explicat que han sigut adjudicades per un import de 720.707 euros a l’empresa Guerola Transer SL amb un termini d’execució de dotze mesos. Segons ha destacat la consellera, “aquesta important inversió avala que la seguretat vial i la millora de l’accessibilitat són un prioritat per al govern valencià des de l’inici de la legislatura”. La consellera ha volgut destacar aquesta important obra a Ontinyent per a la construcció d’un nou accés a la CV-81 junt a l’avinguda Torrefiel, que “facilitarà l’entrada al casc urbà d’Ontinyent, així com també resoldrà els accessos al polígon industrial i a la zona de desenvolupament urbanístic situada a l’entorn d’aquesta carretera”.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que l’execució de les obres de construcció dels nous accessos a la ciutat per l’avinguda de Torrefiel “ permetrà millorar la seguretat de conductors i vianants, i suposa el desbloqueig efectiu d’una promesa realitzada pel Consell en 2008, fa quasi una década. Cal donar les gràcies a la Consellera María José Salvador i al seu equip, en el qual es troba la Directora General Rebeca Torró, que estiga complint la seua paraula amb Ontinyent i vaja a fer-se realitat esta important inversió a la nostra ciutat”, destacava.

  El projecte també suposa un notable increment de la seguretat vial i la mobilitat de vianants i ciclistes, ja que el carril bici que s’incorpora, s’enllaçarà en la xarxa urbana que existeix a Ontinyent. La carretera CV-81 és una de les vies de comunicació més importants de la zona sud de la província de València, uneix les autovies A7 i A31, passant per les poblacions d’Ontinyent, Bocairent, Beneixama i Villena. L’actuació també contempla l’adequació de la passarel·la que dóna accés a l’Institut d’Educació Secundaria de l’Estació i la zona urbana adjacent, amb la construcció d’una nova rampa, projectada d’acord amb la normativa per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda.

  Aquestes obres s’uneixen als treballs de reforç de ferm i renovació superficial del paviment de la carretera CV-81, que la conselleria va executar en la zona del port entre Ontinyent i Bocairent amb una inversió de 175.000 euros i en el qual es va utilitzar una tècnica innovadora i mediambientalment sostenible, en reutilitzar un àrid siderúrgic reciclat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -