Conselleria de Sanitat confirma que les obres del nou hospital començaran l’última setmana d’abril

La Conselleria de Sanitat confirma que les obres del nou hospital començaran l’última setmana d’abril. Així ho anunciava la Directora General d’Eficiència i Règim Econòmic, Carmelina Pla, en l’acte d’homenatge a les personalitats històriques de la sanitat local que donaran nom als carrers adjacents al nou Hospital: els metges José Riera, Juan Sayas, Rafael Rovira, Rafael Galiana i Luis Bonastre; les comares Maria Casanova i Guadalupe Prats; i l’infermera Rosario Llin.

L’acte conduït pel cronista oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu, va comptar també amb la intervenció de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; i la presència de diversos regidors i regidores de la Corporació Municipal; la directora de l’hospital de la ciutat, Margarita Llaudes, familiars dels homenatjats i veïns i veïnes de la ciutat. Jorge Rodríguez, va manifestar la seua emoció “al homenatjar a persones que tant van fer sense demanar res a canvi” i va recordar que esta mateixa setmana s’havia signat l’adjudicació de construcció del nou hospital i per tant, l’acte tenia lloc “al voltant dels carrers del que serà el futur hospital de la ciutat”, incidia.

Durant la seua intervenció, el primer edil va mostrar també la seua satisfacció amb el nou format dels cartells dels carrers, ja que inclouran una breu explicació de qui eren estes persones. “Sempre m’havia preocupat molt allò que s’anomenen il·lustres oblidats. Corríem el risc que, gent que hui tot el món coneguem, dintre de 60 o 100 anys ningú puga recordar. Este sistema de cartells és el nou model que volem implantar a tota la ciutat”, explicava.   

Carmelina Pla, per la seua part,va destacar el treball dels homenatjats ja que “van dedicar la seua vida amb vocació i dedicació acompanyant, cuidant i prestant servei sanitari a tota una població en èpoques amb manca d’instruments tecnològics” i assenyalar que “representen als i les professionals que ens van antecedir, però també als que estan atenent cada dia a tota la població fent fort el sistema públic sanitari valencià”, indicava.  

Bernabeu durant la presentació de l’acte va destacar la importància d’esta iniciativa per retre homenatge a estes personalitats perquè “el poble que honora el servici i la dedicació dels seus ciutadans és un poble savi” i va destacar el treball del personal sanitari i la necessitat de potenciar la sanitat perquè “junt a l’ensenyament són les bases per aconseguir el benestar social”, declarava.

El moment més emotiu va arribar quan els familiars dels homenatjats van intervindre per recordar-los. El net de la comare Maria Casanova, César Belda; el nebot de l’infermera Rosario Llin, Javier Sanz; el fill del metge José Riera, Juan Riera; el fill de Rafael Rovira, Rafael Rovira; la filla de Juan Sayas, Irene Sayas; el fill de Rafael Galiana, Paco Galiana, el rebesnét de Guadalupe Prats, Alfred Bernabeu i el fill de Luis Bonastre, José Bonastre. Tots ells van voler agrair durant els seus parlaments dita iniciativa a l’alcalde d’Ontinyent i a tota la corporació municipal, que van aprovar per unanimitat la proposta en Ple el passat novembre.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent aprova per unanimitat la restauració i modificació d’usos de la Finca Fuset

El Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent aprovava per unanimitat la restauració i modificació d’usos …