Un total de 200 persones visitaren Beniatjar i Llutxent amb el programa Obrim les Portes de la Vall

El passat dissabte 3 de març, a les 10:30h, es van concentrar a l’ajuntament de Beniatjar al voltant de 60 persones per tal de realitzar la ruta “Mites i Llegendes a l’Ombria del Benicadell”. El recorregut va consistir en la casa consistorial, l’abreujador (recentment reconstruït al parc de San Josep), l’església de N. S. de l’Encarnació on els turistes van ser sorpresos per l’actuació musical del duo local “Évoque”, qui va amenitzar la visita a so de violí i piano. La ruta va continuar fins el calvari, les instal·lacions de la Societat musical beniatjarense i la cooperativa d’oli on els assistents van conèixer de primera mà tot el procés d’elaboració de l’oli.

El diumenge 4 de març, a les 10:30h del matí, l’ajuntament de Llutxent va acollir a unes 140 persones, procedents de diferents racons de la nostra geografia, per tal de realitzar la ruta de Llutxent i el miracle dels Corporals. L’itinerari va començar amb la recepció dels turistes a l’ajuntament, on es va fer una breu presentació del municipi. A continuació, es va visitar el palau- castell, l’ermita de la Verge de la Consolació, el convent i l’església del Corpus Christi.

La nota destacada fou a l’ermita de la Consolació on dos actors amateurs van sorprendre als turistes i van relatar en primera persona els fets ocorreguts dels corporals, així dons, Don Bereguer d’Enteça cap de les tropes cristianes i el moro Zaen van explicar tota la història de la batalla i les festes de Llutxent destacant que aquest any celebren el bicentenari.

També dintre de l’ermita, un dels actor, Javier Prats, va descriure la seua pròpia experiència com el primer peregrí que va viatjar des de Llutxent a Daroca al igual que la burreta que transportava els corporals en l’any 1239.

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida a través del Departament de Turisme de i amb la col·laboració dels municipis de la comarca organitzen per aquest mes les visites guiades a les poblacions de Benigànim, Carrícola, Otos i Atzeneta d’Albaida, on es realizarà  la ruta de la Beata Agnés, la ruta del Castell, la ruta dels rellotges de sol i llegendes otosines i, la ruta de l’aigua i museu de les artesanies respectivament.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La primera projecció del’autocine congrega prop de 100 vehicles

Prop de 100 vehicles van gaudir aquest divendres d’un dels majors clàssics de la història …