22/05/2024 - 7:51
Més

  Rosana Ferrero i Marta Nael, pregoner Mercat Medieval i dissenyadora del Cartell de Moros i Cristians 2014

  Altres notícies

  L’Excm. Ajuntament d’Ontinyent, a proposta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, ha confiat la realització del pregó del Mercat Medieval de 2014 a la festera de la comparsa Mossàrabs Rosana Ferrero Úbeda i del cartell de les festes de Moros i Cristians de 2014 a la il·lustradora Marta Nael. La decisió completa els nomenaments d’aquells que col·laboren perquè els Moros i Cristians de 2014 aconseguisquen l’esplendor i la grandesa que els caracteritza, ara que ja estem només a mig any que la nostra festa torne a eixir als carrers.

  Rosana-Marta

  Rosana Ferrero Úbeda

  Nascuda a Ontinyent, és Tècnic Superior en Gestió Comercial i Màrqueting. Des de l’any 2008, quan va ser nomenada Responsable de Màrqueting i Comunicació a un important grup internacional d’eficiència energètica, el seu treball es centra en l’organització d’esdeveniments, comunicats de premsa i redacció de textos de qualsevol índole comercial, passant des de contractes de compravenda fins a articles sobre el sector i textos explicatius dels catàlegs corporatius. És llavors quan pren contacte amb Inforpress, agència de comunicació que l’ajuda a explotar els seus recursos textuals, permetent-li entrevistar-se amb redactors de publicacions tan importants com El Mundo o Expansió, que van conèixer el seu treball.

  També en l’any 2008, escriu el seu primer article per a la revista local Crònica, on té la primera columna setmanal: “Clareja que no és poc”, en la qual tracta sempre temes d’interès social. Actualment, realitza col•laboracions esporàdiques en el periòdic Loclar, on els seus articles formen part de la secció d’actualitat. En El Periòdic d’Ontinyent, ha publicat els seus articles en dues ocasions.

  Va pertànyer a la comparsa Moros Berberiscos en la seua infància, (açò és des dels tres fins als tretze anys). A través d’una companya de treball va arribar a la comparsa Bucaneros en l’any 2003 i forma part de la primera esquadra de dones de la comparsa. Va treballar en la junta com a representant de l’esquadra Morgan, que posteriorment passaria a ser l’esquadra Calavera.

  Va ostentar el càrrec de Primer Tro en l’any 2011, coincidint amb la capitania cristiana en la qual va treballar al costat de Daniel Francés i el comitè de capitania i va formar part del comitè d’esdeveniments constituït per a organitzar els actes propis del càrrec i va desenvolupar les tasques relacionades amb premsa, comunicació i protocol.

  L’any 2013, reclamada per aquelles arrels mores de la infància i el desig de compartir la festa amb la seua millor amiga, passa a formar part de la comparsa Mossàrabs.

  L’any 2011 va redactar, per al Llibre de Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, el text “El Capità que es porta dins” i al 2012 la crònica de la capitania, “El vertader tresor de l’Illa de La Tortuga”

  Marta Nael

  Marta Nael va nàixer el 26 d’agost de 1988 a Barcelona i, des de molt jove, ja tenia clar al que volia dedicar-se. La seua facilitat per al dibuix i la pintura ja van ressaltar per aquell temps i veure el seu treball hui és una delícia per als ulls.

  Marta és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i ha realitzat diversos cursets i Màsters en Creació Digital. La seua obra abasta diverses àrees: pintura digital, concept art i Paisatges d’estil Matte Painting. La tècnica d’aquesta il•lustradora, tal com podem llegir en la biografia de l’empresa ontinyentina Edicions Babylon (encarregada de publicar el seu treball), la descriuen com “un joc de llum i color” o “Impressionisme digital” aspectes que ressalten en veure les seues il•lustracions.

  Les tonalitats amb les quals signa la seua obra són les que li donen eixe aspecte màgic i fantàstic que la caracteritzen. Unes làmines protagonitzades en la seua majoria per dones, i que en moltes ocasions ens recorden la mateixa Marta Nael.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -