Pilar Vañó fa historia dirigint a més de 1000 músics en l’Entrada de Bandes d’Ontinyent

0

La músic i directora bocairentina Mª Pilar Vañó Bacete, ha estat l’encarregada aquest dijous de dirigir la tradicional interpretació de la marxa mora “Ximo” que, com cada any, va estar interpretada alhora per més de 1000 músics a una Plaça Major d’Ontinyent plena de gom a gom. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, felicitava la directora “per haver fet història en ser la primera dona en estar al front d’un acte amb tanta emotivitat musical i simbolisme com aquest”, destacava.

Abans de la emotiva interpretació conjunta de la marxa, desfilaren 27 bandes, les 24 bandes foranies que acompanyen les comparses estos dies, així com les tres bandes de la ciutat, la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, l’Agrupació Musical d’Ontinyent i la Societat Musical Tot per la Música. Totes elles interpretaren al peu del Castell de Festes diverses peces festeres, desprès de les quals van rebre un banderí commemoratiu que les acreditava com a participants del Concurs d’Interpretació d’Orquestra d’aquest acte que patrocina Inel. Al concurs es va imposar l’Agrupació Musical d’Agullent, que acompanya la comparsa Bucaneros, la qual va interpretar el pasdoble “Traner” de Rafael Talens, baix la direcció de José A. Casanova Insa.

Després de la interpretació conjunta de l’emblemàtica “Ximo”, considerada l’himne de les festes, Pilar Vañó signava al despatx d’alcaldia el llibre d’honor de l’Ajuntament d´Ontinyent baix l’atenta mirada de l’Alcalde d´Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el President de la Societat de Festers, Rafael Sanchis, i en presència de regidors i representants del món fester. Vañó, a la seua signatura, destacava que “és un honor ser la primera dona en dirigir una peça musical com és Ximo, amb tanta força, dins de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent”.