Ontinyent celebrará el 8M amb tallers de formació i sensibilització per la igualtat

0

La formació i la sensibilització per a la igualtat centrarà la programació d’enguany a Ontinyent del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. La regidora d’Igualtat, Natalia Enguix, presentava aquest dimecres un conjunt d’activitats que inclou la celebració de 45 tallers, un curs online, un webinar i una penjada de cartells i concentració a la Plaça Major, i que la regidora destacava que “va a tenir un pes important d’accions telemàtiques perquè hem d’adaptar-nos a la situació que estem vivint en la pandèmia, però no per això hem de deixar de reivindicar i lluitar pels drets de les dones, en aquest cas amb un conjunt d’activitats que tracten de formar i sensibilitzar a la gent jove i la infantesa, però també a la població en general”, manifestava.

Així, Des del passat 8 de febrer i fins al 17 de maig es desenvolupen un total de 45 sessions de tallers sobre Prevenció de violència de gènere i educació afectiu sexual al Centre d’Inserció Sociolaboral “El Rogle”; l’associació ADIEM; els instituts Pou Clar, Jaume I i l’Estació; el Centre d’Educació Especial Vall Blanca i els col·legis La Milagrosa i La Concepció. El 8 de març a les 12:00 del migdia es penjarà una pancarta a la Plaça Major, on a les 19:00 hores està prevista una concentració que, de no poder dur-se a terme per la normativa anticovid, es faria de manera telemàtica.

També des del 8 de març i fins al 4 d’abril es farà un curs online impartit per Mª Teresa Mollà Castells sobre “Aproximació als micromasclismes i els mites per a previndre les violències masclistes”, de 30 hores de durada, amb inscripció prèvia gratuïta fins al 5 de març a la web cursigualtat.ontinyent.es. Finalment, el 23 de març, de 17 a 18 hores, es farà un “webinar”, una formació en línia oberta al públic en general sobre “Bretxa de gènere a la formació professional”, que requereix inscripció prèvia a la web actaio.ajuntament-ontinyent.es. A més a més, i amb el lema “Tu que opines?” es recullen frases per a la igualtat a la web igualtat.ontinyent.es, on es pot consultar tota la programació.

Natàlia Enguix agraïa el treball de les tècniques del departament municipal d’Igualtat i la participació de les entitats i associacions que formen part del Consell de les Dones d’Ontinyent, destacant que “en uns temps als quals ens enfrontem a discursos que volen esborrar a les dones com a categoria jurídica, i també a altres que volen criminalitzar al moviment feminista, hem de respondre des de la lluita i la resiliència. Ontinyent ha demostrat que es una ciutat on importa la lluita pels drets de les dones, i amb estes activitats anem a seguir en aquest camí”, concloïa la regidora, que animava a tota la ciutadania a participar de la programació prevista.

Publicitat