Rodríguez no és planteja abandonar l’alcaldia d’Ontinyent i espera defensar-se en el judici

0

L’actual alcalde d’Ontinyent per la Vall ens Uneix, Jorge Rodríguez, ha rebutjat aquest dimecres la possibilitat de dimitir com a primer edil i ha assegurat que espera esperançat el judici al qual haurà d’enfrontar-se per suposats delictes de malversació i prevaricació.

Rodríguez i altres 14 persones seran jutjats pròximament per la suposada irregularitat comesa en la contractació d’alts directius en l’empresa pública Divalterra per a beneficiar, segons el relat del jutge i el fiscal, a membres i simpatitzants dels partits PSPV-PSOE i Compromís.

Rodríguez va fer estes declaracions ahir, durant la presentació de les obres del nou col·lector general de la localitat, que va ser afectat per la DANA i la modernització de la qual costarà 7 milions d’euros.

El jutge instructor del cas Alqueria ha donat deu dies a les defenses perquè formulen les seues al·legacions, i demana a huit dels acusats fiances per imports que van des dels 8.227 fin als 194.000 euros, a fi d’assegurar el pagament de possibles responsabilitats civils, i determina la responsabilitat solidària dels altres set.

El jutge va dictar el processament dels encausats en un escrit en el qual considera que en l’empresa pública Divalterra, pertanyent a la Diputació de València, es va nomenar arbitràriament per a ocupar alts càrrecs a persones afins al PSOE i a Compromís incomplint la normativa.

La Fiscalia Anticorrupció demana per a Rodríguez huit anys de presó i 20 d’inhabilitació.

Preguntat aquest dimecres per aquests fets, Rodríguez ha assegurat que “des del primer moment sabíem que arribaria el judici, perquè era impossible que l’operació antiterrorista que van muntar per a detindre’ns acabara d’una altra forma”.

“Veiem el judici amb esperança, perquè fins ara el jutge instructor ens ha denegat de manera sistemàtica el que hem demanat, d’aquí ve que estiguem esperançats en l’arribada del judici. El gran debat és si els set contractes que es van fer estan bé o mal fets, i la suposada malversació no és més que els diners que van cobrar aqueixes persones per fer el seu treball”.

Així mateix, ha lamentat que: “ens demanen la mateixa pena de presó que al ‘ionqui dels diners’, una persona que ha confessat haver saquejat l’empresa”.

“El fiscal manté el mateix relat en tot aquest temps, jo crec que es podrien haver estalviat aquests anys d’instrucció, perquè ni el jutge ni el fiscal fan referència a tot l’aportat per les defenses. Però malgrat tot confiem en la justícia”, ha afirmat.

Sobre la possibilitat de presentar la dimissió com a alcalde d’Ontinyent, Rodríguez ha insistit que “seria un frau per a la ciutadania”.

“Quan em vaig presentar a les eleccions ja havia passat tot, el relat és li mateix, no ha canviat res. No ens hem portat ni un cèntim a casa. Només intentarem contractar gent que posara ordre en una empresa saquejada pel PP de manera sistemàtica. Si em plantejara dimitir no m’haguera presentat a les eleccions”, ha conclòs.

Font: Periodico de aqui

Publicitat