13/07/2024 - 11:09
Més

  L’Aranya estarà al Certamen Internacional de Bandes de Música de València

  Altres notícies

  La cultura musical d’Albaida i de la comarca estarà present al Certamen Internacional de Bandes de Música (CIBM) “Ciutat de València” 2015 aquest divendres amb l’Aranya al capdavant. Després de mesos de treball per als membres de la societat ara tan sols queda demostrar el nivell interpretatiu de les obres i obtenir una alta puntuació com per poder emportar-se el primer premi.

  Abans, però, l’Aranya ja ha realitzat dos concerts previs al certamen amb el mateix programa d’obres que interpretarà aquest divendres per què així els músics adoptin unes qualitats per anar al certamen amb més confiança i seguretat. Aquest tipus de concerts previs són habituals entre les bandes queparticipen en importants certamens, com és, en aquest cas, el de València.

  La formació albaidina obre la secció segona amb una obra significativa per a la societat, com és el pasdoble Unión Musical del compositor Fernando Tormo Ibáñez. Amb aquest espectacular inici, l’Aranya destacarà amb un dels gèneres més significatius com és la música festera. Però també tindrà l’oportunitat de demostrar la capacitat d’interpretar obres de caire simfònic com serà el cas de l’obra obligada d’aquest any en la secció segona: Andrómeda. Una peça del compositor ontinyentí Saül Gómez, basada en el mite d’Andròmeda i Perseu, però que segons l’autor, no tracta de musicalitzar el mite, sinó ho pren com a punt de partida. I finalment, l’obra lliure que ha escollit l’Aranya per al certamen és Give us this day, una simfonia breu en dos moviments per a ensemble de vents composta l’any 2005 pel compositor nord-americà David Maslanka.

  L’Aranya perseguia durant anys participar en el CIBM però no aconseguia eixir en el sorteig. Finalment, enguany tindrà una fita important que quedarà marcada en la història de la societat musical. Les bandes participants junt amb l’Aranya seran la Tacoma Concert Band (EUA), la Stadtmusik St. Gallen (Suïssa), la Corporació Musical de La Pobla de Vallbona, l’Agrupación Musical Santa Cecilia de Calzada de Calatrava (Ciudad Real) i la UnióMusical Santa Cecília de Canals.

  Actes destacats d’aquest estiu i principis de la tardor

  El proper divendres 24 de juliol se celebra el Festival de Bandes de Música “Ciutat d’Albaida” per la Fira de Juliol. Un acte que cal destacar per les magnífiques interpretacions tan de l’Aranya com del Cercle Musical Primitiva d’Albaida. I finalment, cap al mes d’octubre i apropant-se a les festes patronals i de moros i cristians d’Albaida, es farà el concert del II Concurs de Composició de Pasdobles “Fernando Tormo Ibáñez” del qual ja es troben les bases publicades a la web de l’Aranya i el termini de presentaciófinalitza el 31 de juliol.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -