Quatretonda preveu recuperar el naixement d’aigua de la serra

0

El municipi de Quatretonda preveu recuperar el naixement d’aigua situat en la serra mitjançant les ajudes del programa de Paratges Naturals Municipals del servei de Medi ambient de la corporació provincial, dotat amb un pressupost de 350.000 euros per a enguany amb la finalitat de recolzar als ajuntaments que disposen d’aquestes zones verdes.

La Serra de Quatretonda, declarada paratge natural municipal, ocupa una superfície de 1676 hectàrees i posseeix grans atractius paisatgístics, ecològics, científics i recreatius.

En aquesta zona verda s’alternen les llomes, els penya-segats i els barrancs. A més, el resultat dels processos càrstics ha donat lloc a multitud de coves, avencs, *surgencias i dolines.

L’alcalde de la localitat de la Vall d’Albaida, Enrique Benavent, ha informat que l’ajuntament pretén recuperar el naixement de l’aigua. Per a açò, és necessari realitzar treballs de neteja i esbrosse en el naixement.

El primer edil també ha comentat que una altra actuació pendent és “netejar les sendes i realitzar accessos a aquest zona”. També preveu col·locar mobiliari perquè la gent puga gaudir del naixement i senyalitzar els atractius paratge, com les fonts naturals i la casa de guardes.

En aquest sentit, ha afirmat que aquests treballs “són necessaris i serviran per a atraure a un major nombre de visitants”, i és que, tal com apunta, “la Serra de Quatretonda compta amb senderes i rutes per a poder gaudir del paisatge, a més de l’alberg la Casa de la *bastida”.