La Unió celebra Santa Cecilia aquest cap de setmana

0

La Unió celebra aquest cap de setmana la festivitat de la patrona de la música, Santa Cecilia, amb els principals actes, en els quals s’inclou l’arribada a la banda de 10 nous educands, que veuen premiat així el seu esforç i el nivell musical demostrat als últims anys. Així, la Banda Simfònica de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent rep enguany als trompetes Santi Torró i Jordi Valls; als trombons Iván Casanova i Rafa Soler; a les flautes María Portero i Ana Meliá; als oboès Rubén Casanova i Pablo Climent; a la saxofonista Andrea Berenguer i al trompa Pau Albero.

El divendres 22 de novembre, a les 20h al teatre Echegaray i amb entrada gratuïta, la Banda Jove dirigida per David Castelló, serà la que realitze el seu tradicional concert, amb el següent programa:

PRIMERA PART
José María Belda (1952), de José María Ferrero Pastor
A Medieval Suite (1995), d’André Waignein
I. Parade of the knights
II. Air of the Maidens
III. Danse of the Peasants
El Mago (2016), d’Omar Sala Escorihuela

SEGONA PART
Alvamar Overture (1981), de James Barnes
Romance op. 36 / per a trompa i banda (1874), de Camille Saint-Saëns
A Song for Japan / per a 4 trombons i banda (2011), de Steven Verhelst
Carlomagno (2015), de Pere Sanz Alcover
Africa: Ceremony, Song and Ritual (1994), de Robert W. Smith

El dissabte 23, a les 18.30h, des de la seu de la banda al carrer Dos de Maig, 72, s’iniciarà una cercavila fins a l’Església de l’Ermiteta, on se celebrarà una missa en honor a Santa Cecília. Una vegada finalitzada, es reprendrà la cercavila, per Sant Antoni, Sant Jaume, Plaça Major, Maians i Gomis, Eixea i Dos de Maig, fins a finalitzar en la seu de la banda, on s’oferirà un vi d’honor per a músics i socis.

Ja el diumenge 24 de novembre, serà de nou el Teatre Echegaray el que aculla l’Extraordinari Concert de la Banda Simfònica que, dirigida pel mestre Ramon Garcia i Soler, interpretarà les següents obres:

PRIMERA PART
Athenaeus 1932 (2007), de Ramon Garcia i Soler
Lux Aurumque (2005), d’Eric Whitacre
Més enllà de l’horitzó. Elegia a Enric Valor, Op.92b (2019), de Ramon Garcia i Soler

SEGONA PART
Fontinens (1909), de Camilo Pérez Laporta
Orion (1989), de Santiago Quinto Serna
Lochinvar (1994), de James Curnow

En l’obra Més enllà de l’horitzó. Elegia a Enric Valor, Op.92b (2019), de Ramon Garcia i Soler, cal destacar la participació d’un dels grans músics de país: Ximo Vicedo. Ximo és trombó solista de l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, un prestigiós músic amb un currículum envejable, que ha sigut guardonat amb dues Medalles de Plata als Global Music Awards pel seu CD com a solista titulat LO SOÑADO.
Ximo posseeix un so inigualable, amb la solvència i la llibertat que només tenen els més grans trombonistes del món. Sens dubte, una gran oportunitat per a veure a Ontinyent un esdeveniment musical d’alt nivell.