22/06/2024 - 21:39
Més

  Les muixerangues unides en una Federació

  Altres notícies

  Algemesí va viure dissabte una jornada històrica per a les 21 colles muixerangueres d’arreu el territori. La Federació Coordinadora de Muixerangues (FCM) es va presentar oficialment al Museu Valencià de la Festa el dissabte de matí, després de la seua primera Assemblea General al Teatre Municipal.

  L’acte protocolari de constitució de la FCM va comptar amb el recolzament del conseller de Cultura, Vicent Marzà, que va destacar que “la cultura valenciana s’alçarà de nou amb este pas endavant amb una FCM on totes les colles fan pinya”. També l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, va destacar que “és un orgull que Algemesí haja sigut escollida per a la constitució de la FCM que ajudarà a escampar les nostres arrels, cultura i tradicions més enllà del nostre territori”. A més, estigueren presents a l’acte el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos Vinyoles; la directora adjunta de música i cultura popular valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete; el director/a del Museu de la Festa d’Algemesí, Julio Ramón Blasco Nácher, el president de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, Joanjo Trilles Font; i representants del món casteller com el Vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Rodrigo Sánchez; i el gerent de la CCCC, Guillermo Soler.

  Tanmateix, els alcaldes, regidors i representants de les poblacions de Xàtiva, l’Alcúdia, Olleria, Torrent, El Campello, Gandia, Alginet, València i Sueca també varen estar presents recolzant les seues respectives muixerangues en un acte carregat d’emotivitat. Un dels moments més simbòlics del matí va ser quan es varen presentar les muixerangues membres que entraven al claustre del Museu amb un pinet vestit amb la seua indumentària corresponent formant una estampa difícil d’oblidar pels assistents.

  Mabel Roig, que va ser escollida presidenta en funcions de la Junta Gestora Provisional, va destacar “el futur paper de la FCM que deurà treballar per a consolidar el fet muixeranguer dins de la identitat pròpia dels valencians”.

  Finalment, l’acte va acabar amb la interpretació en directe de “La Muixeranga d’Algemesí” que va aborronar la pell dels assistents.

  A la vesprada, i després del dinar de germanor, la FCM va celebrar la seua primera Junta General al Casino Liberal d’Algemesí on es varen triar els càrrecs de la Junta Permanent. Enric Sorribes de la Conlloga Muixeranga de Castelló va ser escollit president de la Federació. La vicepresidència va recaure en Salvador Cortés de la Muixeranga d’Algemesí; la secretaria, en Laia Alegre de la Muixeranga de La Plana; el tresorer, en Agustí Vallés dels Negrets de l’Alcúdia i l’àrea tècnica estarà formada per un equip de quatre coordinadors: Miguel Poblador, Pau Moreno, Raül Sanxis i Mariano Fraind. Tanmateix, el responsable de Premsa i Comunicació serà David Belda de la Muixeranga d’Alacant; el responsable de Relacions Institucionals, Enric Cosme de la Muixeranga La Torrentina; el responsable d’Organització, Saül Ortolà de la Muixeranga de la Marina Alta; la responsable de Logística, Maria Císcar de la Jove Muixeranga de València. La comissió d’investigació estarà al càrrec de Joan Bofarull de la Muixeranga de Vinaròs. I la responsable de l’àrea de Dinamització serà Elba Barberà, de la Nova Muixeranga d’Algemesí.

  La FCM també disposarà d’una Comissió de garanties amb Pau Pertegaz (Jove Muixeranga de València), Natxo Olucha (Conlloga – Muixeranga de Castelló de la Plana) i Pau Chacón (Muixeranga d’Alacant) al davant.

  Entre els objectius a complir al llarg del camí que hui inicien es troben promocionar, difondre i dignificar el fet muixeranguer, preservar les muixerangues i donar-les a conèixer com a cultura popular valenciana, entre altres.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -