23/07/2024 - 10:41
Més

  Bocairent obri una oficina per a la promoció de rodatges de produccions audiovisuals

  Altres notícies

  La nova eina servirà per a assessorar i informar a empreses en col·laboració amb el complex audiovisual Ciudad de la Luz

  José Antonio Escrivà, director general de la Ciudad de la Luz, i Josep-Vicent Ferre, alcalde de Bocairent, han signat el matí d’aquest dilluns, 20 de maig, el conveni d’obertura a la localitat d’una oficina per a la promoció de rodatges inclosa en la xarxa autonòmica fomentada pel complex audiovisual. D’aquesta forma, la població compta des de ja amb una eina d’assessorament i d’informació als servei de les productores locals, nacionals i internacionals.

  Bocairent-Film-OfficeEls recursos naturals com el parc natural de la serra de Mariola o el riu Clariano i el nucli antic, declarat conjunt historicoartístic, són alguns dels atractius locals destacats per la Ciudad de la Luz; sense deixar de banda el ric patrimoni religiós (amb l’església parroquial, el monestir rupestre o les diverses ermites) i civil. En aquest àmbit, es posen a disposició de les productores l’ampli ventall de fonts i de ponts del terme municipal així com altres indrets de primera magnitud com les Covetes del moros, els pous de neu amb la cava de sant Blai al capdavant o la plaça de bous.

  De fet, un dels objectius d’aquesta iniciativa és “posar en valor els recursos locals”, segons José Antonio Escrivà. A més, el director general de la Ciudad de la Luz destaca que la implantació d’aquests “elements institucionals” serveixen “per a donar servei i suport al complex” a l’hora de “promocionar, fomentar i desenvolupar estratègicament i econòmica, en totes les seues dimensions, la indústria audiovisual valenciana i, al mateix temps, altres serveis i empreses implicades com la restauració o el comerç”.

  Per la seua banda, l’alcalde de la població espera que aquest conveni contribuïsca “a generar riquesa” perquè, tal i com recorda, els rodatges ocorreguts amb anterioritat van permetre “desestacionalitzar l’ocupació hostalera amb els consegüents beneficis per al sector i per als seus treballadors”. Igualment, Josep-Vicent Ferre apunta un altre aspecte positiu de la iniciativa com és “la promoció del nom de Bocairent i dels seus recursos patrimonials i mediambientals”.

  Rodatges anteriors

  Bocairent ha acollit els darrers anys el rodatge d’importants pel·lícules de la mà de la Ciudad de la Luz com “Un cuento chino” de Sebastián Borensztein, mereixedora del premi Goya al millor film iberoamericà el 2012 entre d’altres guardons, o “Balada triste de trompeta” d’Álex de la Iglesia i “Nacidas para sufrir” de Miguel Albadalejo. A més, “Como estrellas fugaces” d’Anna di Francisca i “Celos” de Vicente Aranda també compten amb escenes ubicades a la població.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -