Ontinyent va celebrar el Mig Any Fester

0

El tercer cap de setmana del Mig Any Fester començava el divendres 17, a partir de les 20.00 h., quan es va realitzar, amb una sala d’actes plena, la magnífica conferència pronunciada per Rafael A. Gandía Vidal titulada Els Moros i Cristians en el 350 aniversari de la Puríssima. Tot un plaer conéixer dades, dates i veure imatges que parlaven de la llarga i intensa història de les festes que Ontinyent li ha dedicat a la Puríssima Concepció i de la estreta relació que, des del seu naixement ja fa més de 150 anys, hi va haver per part dels Moros I Cristians i de la Societat de Festers.

El dissabte 18 de matí, a partir de les 11.30 a l’Estadi Municipal del Clariano, es van disputar una Semifinal i una Final disputadíssimes del Campionat de Futbol d’enguany en les quals el 4t classificat van ser la comparsa de Llauradors; els 3r, els Taifas; el 2n puesto va ser per als Mossàrabs i, per penaltis, es van proclamar guanyadors els Moros Marinos.

Ja de vesprada a partir de les 18.30 h., des del carrer alcalde Paco Montés, va començar la tradicional desfilada que omplia de música i alegria els carrers d’Ontinyent i que concloïa en la Plaça Major. Al llarg del dia, les diverses comparses havien commemorat la data amb dinars o sopars de comparsa.

El diumenge 26, a partir de les 9.00 h . a l’ermita de Santa Anna, al peus del Crist de l’Agonia es va celebrar la Santa Missa pels festers difunts. Tot seguit la Junta i els Càrrecs es van traslladar al Casino de la Societat per fer un esmorzar de germanor abans del Segon Concert del Mig Any de Música Festera, esta vegada a càrrec de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, que va oferir un magnífic concert en el qual, entre d’altres, van ser interpretades obres del Mestre, José María Ferrero, del seu fill Daniel Ferrero, de Saül Gómez, de Alejo Sanchis, de Marcos Gandía i en el transcurs del qual va ser estrenada en concert Víctor Banderer, la marxa cristiana que David Castelló Silvestre va compondre en 2011 dedicada al seu oncle Victor Climent, Banderer Almogàver de 2012.

A l’acabament, va ser el President, Toni Morales, qui va presentar els Càrrecs 2012 (Capitans, Ambaixadors, Banderers, Primers Trons i Pregoner) a tota la Ciutat d’Ontinyent a més de pronunciar un sentit parlament en què demanava, en els temps que corren, la col·laboració de tots i totes, festers i no festers, perquè les nostres festes de Moros i Cristians siguen el referen en el món de la Festa que ja són i tractades amb molta cura com un dels elements més importants del nostre patrimoni.