11/12/2023 - 17:31
Més

  Massiva asistencia als actes religiosos del cap de setmana a les festes d’Ontinyent

  Altres notícies

  Després d’actes com la nit del Alardos, Les Entrades o el “Contrabando” que han omplit de intensitat les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, aquest dissabte i diumenge era el torn dels principals actes religiosos en honor al patró, el Santíssim Crist de l’Agonia. Devots, festers i veïns van poder assistir dissabte a d’emotiva Baixada del Crist, precedida per la tradicional disparada d’arcabusseria dels Moros des de l’explanada del Calvari, i dels Cristians, front l’Ermita de Santa Anna. La imatge del Crist eixia de l’Ermita al posar-se el sol, mentre festers, festeres i càrrecs, es formaven en processó des de l’escorxador per a acompanyar al Crist fins l’Església de Sant Carles.

  Diumenge començava amb la Missa de campanya, que tenia lloc a les 08:00 del matí a la Plaça de Santo Domingo, donant pas a la Diana de Gala, que recorria Martínez Valls, Daniel Gil, la Glorieta dels Moros i Cristians, la Plaça de la Concepció, Gomis, Maians i la Plaça Major. A les 12:00, després del esmorzar de germanor, es va celebra la Missa Major en honor al Santíssim Crist de l’Agonia amb la presència de les autoritats festeres i civils. Ja per la vesprada, a les 18:00 arrancava la solemne processó des de la Plaça de Santo Domingo, on desfilava primerament l´Exèrcit Moro i seguidament el Cristià per a donar pas, finalment, a la imatge del “Morenet”, esperada per un nombrós públic. En arribar el Crist a la Glorieta de Moros i Cristians es disparava un castell de focs d’artifici.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -