19/07/2024 - 7:28
Més

  Les festes d’Ontinyent acumulen més de 150.000 espectadors

  Altres notícies

  Més de 150.000 espectadors, segons dades de la Policia Local, van abarrotar Ontinyent durant la setmana gran de festes. La variada oferta d’activitats programades per l’Ajuntament d’Ontinyent amb què s’han complementat les festes de moros i cristians de la ciutat, així com l’absència d’incidents destacables han permès que, en paraules de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, “pugam tancar les festes amb un balanç molt positiu”. L’alcalde ha mostrat la seua satisfacció per l’alta xifra de visitants assolida, “a la que hem tractat de contribuir amb una programació municipal que ha estat un complement perfecte per a les festes de Moros i Cristians, donant resposta als gustos de tots els públics mantenint la nostra filosofia de ser eficients a la gestió per poder oferir més amb menys”.

  Quant a la programació municipal, el concert de Pablo Alborán ha estat el més multitudinari dels últims anys, amb prop de 6000 espectadors i cobrint pràcticament tot l’aforament previst a l’estadi municipal El Clariano. Tot i veure’s afectat per la pluja, el Meruts Festival, organitzat per l’Assemblea Joves Meruts amb la col·laboració del consistori, reunia més de 1.200 espectadors, i a l’èxit d’aquestes actuacions musicals se suma l’espai escènic central de les festes d’Ontinyent, el parc de La Glorieta, que ha acollit actuacions de tot tipus al llarg de la setmana, amb les orquestres Tequila, Matrix i Montecarlo, disc-jockeys i l’espectacle “Musical Superstars”.

  Jorge Rodríguez destacava també com a “significatiu” el paper de la dona en els principals actes morocristians (que han tingut per primera volta a la història dues dones als dos bàndols, coincidint a més amb la primera volta en que una dona dirigia la marxa mora “Ximo” a l’entrada de bandes), així com l’alt nivell dels dos pregons, el de festes i el del mercat medieval, a càrrec de personalitats de l’àmbit universitari com el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i el catedràtic d’Economia Josep Pla, respectivament, “un símptoma més de que la nostra és una ciutat plenament universitària”, assenyalava.

  L’afluència de públic i personalitats a l’Entrada de Moros i Cristians, a la que van acudir entre altres tres consellers del Govern Valencià, el President de Les Corts i diversos diputats provincials també ha estat positiva, com les xifres assolides al stand d’informació turística de la Plaça de la Concepció i al Mercat Medieval, de les que es donaran detalls els propers dies.

  Jorge Rodríguez concloïa amb paraules d’agraïment “per a tots i totes: per als visitants, els festers i la ciutadania en general pel seu exemple de civisme, i per al personal de Policia Local, Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Creu Roja i tots aquells i aquelles que han estat treballant perquè tot eixira bé”, incidia.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -