La “Publicació” obri la recta final cap a la Setmana Gran dels Moros i Cristians d’Ontinyent

0
La “Publicació” obri la recta final cap a la Setmana Gran dels Moros i Cristians d’Ontinyent

Centenars de persones es reuniren dissabte a la Plaça Major d’Ontinyent per assistir a l’acte de la “Publicació”, l’acte que obri la recta final cap a les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. Als peus del Castell de Festes, l’alcalde Jorge Rodríguez va lliurar al President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, la clau de la ciutat, que simbolitza el període que s’obri a partir d’ara. L’acte, a més, va donar pas a la presentació del cartell anunciador dels Moros i Cristians, elaborat enguany per l’artista i dissenyador local Rafa Torró Ferrero, membre de la comparsa Mossàrabs.

Un cartell que l’alcalde ,a la seua intervenció, destacava que “suposa un acte de justícia necessària donant tot el protagonisme a la dona festera, que des de fa més de 29 anys ha fet reviure la nostra festa. Heu sigut capitanes, ambaixadores, bandereres o pregoneres, i hui sou la imatge universal que oferirem de la nostra festa amb aquest cartell. Gràcies a les festeres pel vostre treball i determinació”, manifestava.

Als diferents agraïments que realitzava, el primer edil tenia també especials paraules per a les persones que han treballat per impulsar l’any d’activitats dedicades a l’autor de les ambaixades, Joaquín José Cervino , i també per al President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, que finalitza la seua etapa al front de l’entitat, i del que destacava que “ha sabut guiar amb determinació, pas ferm, treball i prudencia eixa gran nau que és la Societat de Festers. La ciutat el guardarà al record dels fills d’Ontinyent que han sabut servir a la festa per damunt de tot i de tots”, manifestava.

La Publicació, que obri les Festes de Moros i Cristians de la ciutat, va incloure una desfilada des de la Plaça de la Concepció, passant pel carrer Major, fins a la Plaça de l’Ajuntament. Als peus del castell, l’alcalde va rebre la Junta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia juntament amb els primers trons de les vint-i-quatre comparses.
 
Després de la recepció, es va produir el traspàs de poders en què els capitans d’enguany, Manuel Penadés de la comparsa Almogàvers per part del bàndol cristià; i Enrique Galbis de la comparsa Moros Espanyols en l’exèrcit moro, van assumir els càrrecs de mans dels capitans de l’any passat, Javier Moscardó de la comparsa Fontanos i Cefe Micó de la comparsa Kàbilas. Els ambaixadors i banderers (Juan Alonso i Susana Calabuig, dels Estudiants, pel bàndol cristià, i Miguel Angel Fita i Gonzalo Revert, dels Moros Marinos, pels moros),  van rebre els poders dels seus predecessors Bucaneros i Berberiscos.

 El punt àlgid de l’acte es va produir quan es es va fer el simbòlic i tradicional lliurament de la clau de la ciutat al president de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, per part de l’Alcalde, amb el crit de “Dames i cavallers, ja estem en festes!”, que dóna inici a les Festes de Moros i Cristians de 2018, I al qual es van sumar enguany des de la tribuna de festes quatre usuaris I usuàries del Projecte Trèvol I el Centre Ocupacional “José Antonio Bodoque”.

No hi ha articles per mostrar