Ontinyent comptarà amb un dispositiu especial de seguretat i neteja amb 200 persones per atendre la Setmana Gran de Festes així com els esdeveniments musicals que es portaran a terme dins del programa “Ontinyent en concert” per a aconseguir “unes festes el més segures i netes possible”. Així s’ha confirmat a la reunió mixta entre els departaments de seguretat i neteja que ha tingut lloc al consistori.
 
A la cita presidida pel regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, acudien el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta; la regidora de Seguretat, Tudi Guillem; representants de la Junta de Festers així com dels cossos de la Policia Local, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil; a més de les empreses implicades com Urbaser, Recisa i tècnics municipals. Jaime Peris explicava que “Durant la Setmana Gran Ontinyent registra sempre un importantissim increment en el nombre de visitants amb tot allò que comporta. Per això, com tots els anys, hem preparat aquest dispositiu per atendre les necessitats d’una major vigilància i un reforç a la neteja”, manifestava.

El dispositiu de seguretat per a festes reforçarà la seguretat dels espectadors i el trànsit tant als enclaus on es produisquen aquestos esdeveniments i els seus voltants com a la resta del nucli urbà i disseminat per prevenir possibles robatoris. Cal recordar que el passat mes de maig el subdelegat del Govern, José Vicente Herrera, Anunciava el reforç a la ciutat amb 12 agents de Policia Nacional durant els mesos d’estiu, que ja es troben a la ciutat des del passat mes de juliol, A més a més, la Guàrdia Civil va a reforçar amb quatre unitats la vigilància els dies dels actes centrals, i la Policia Local dotarà d’una patrulla addicional la vigilància tant durant els dies festius com durant tots els caps de setmana del mes d’agost. Igualment, es disposarà un “punt violeta” en l’accés a la Glorieta els dies 23 i 25 per informar i sensibilitzar al voltant de les agressions sexistes. Segons apuntava Tudi Guillem, “són reforços importants, van a ser de gran ajuda per continuar el bon treball dels últims anys, que han deixat les xifres delictives a Ontinyent molt per davall de la mitjana autonòmica, estatal i europea, i que ens han permès tenir sempre unes festes segures”, manifestava.

Manuel Cuesta destacava respecte a la neteja que durant estos dies “s’ha de fer un esforç addicional per ser dies de festa i de gran afluència de gent, per tal que la ciutat mantinga la millor imatge possible. Demanem la col·laboració ciutadana per a fer un ús adequat de papereres i contenidors, i esperem que els ontinyentins i ontinyentines mostren el seu civisme habitual durant les festes”, manifestava.

A la reunió s’han repassat tots els actes que es portaran a terme durant la Setmana Gran revisant els possibles problemes que poden sorgir, tot plantejant les millors solucions per a veïns i festers, a més de repassar-se el calendari de neteja i recollida de residus.