728×90 caixa onti
Home > Medi Ambient > Més de 6.000 quilòmetres al primer mes i mig de vigilància d’Ontinyent contra el foc

Més de 6.000 quilòmetres al primer mes i mig de vigilància d’Ontinyent contra el foc

El programa de vigilància preventiva “Ontinyent contra el foc” suma ja 6.229 quilòmetres en el seu primer mes i mig de vigilància després d’iniciar la seua quinta edició el passat 15 de juny. Durant els primers 45 dies de campanya s’han dut a terme 1.336 hores de vigilància entre els 40 voluntaris que hi ha en actiu. A este grup, així mateix, s’ha d’afegir el grup de ciclistes d’unes 10 persones que ixen tots els divendres per fer tasques d’observació.

La regidora de Sostenibilitat i Medi Ambient, Patrícia Folgueras, ha agraït el treball diari que fan “estes persones durant el seu temps lliure”. Un grup que enguany supera sensiblement als 25 voluntaris de l’any passat i que mostren “la bona acollida del programa entre una ciutadania cada vegada més compromesa en la natura”. Folgueras ha aprofitat l’ocasió per recalcar l’important “valor dissuasiu” que el voluntariat forestal fa i que va més enllà de controlar les serres per evitar incendis com els que en 1994 i 2010 va sofrir la ciutat i que encara estan en la memòria dels ontinyentins. Els participants, per la seua banda, també posaven de relleu l’interès didàctic que els està suposant participar en l’activitat, ja que adquireixen coneixements sobre el terme i la seua història.

Durant la campanya d’enguany, els voluntaris disposen de dos vehicles municipals dotats amb equipaments bàsic de vigilància perquè puguen fer-se les tasques corresponents durant este període amb una major eficiència i eficàcia. “Ontinyent contra el Foc” té una durada de 90 dies i es du a terme dintre dels mesos d’estiu per tractar-se del període de major risc d’incendi, podent allargar-se la seua durada si les condicions climatològiques ho requeriren.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Ràfol de Salem i Albaida, les primeres rutes d’”Entre Muntanyes” a novembre

Dissabte dia 3 la cita serà al municipi de El Ràfol de Salem i diumenge 4 arribarà el torn d’Albaida.