Jose Luis Torró, premi Cervino 2016

El passat divendres día 13 de maig de 2016, en Junta de Govern de la Societat de Festers del Santíssim Crist de L´Agonia, va proposar al Fester Bucanero Jose Luis Torró Micó com a Premi Cervino 2016, sent aprovat per unanimitat de tots els membres allí presents. En eixe mateix moment es va telefonar al guardonat per trasladar-li la noticia en mig d´un gran aplaudiment per part del membres de la junta.

Es sabut per tots que Jose Luis Torro recull merits mes que suficients per a rebre aquest premi. Va realtizar els estudis de periodisme a l’escola Oficial de Periodisme de València, llicenciant-se més tard en Ciències de la Informació a la Universitat de La Laguna (Tenerife). Començà com a redactor i cronista polític al periòdic Levante entre 1975 i 1981, època que també va coincidir com a director de Valencia Setmanal (1977-1979). Col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació, ha treballat en numeroses publicacions valencianes. Va estar director d’informatius del centre territorial de TVE a la Comunitat Valenciana en
diverses etapes (1975-1976 i 1979-1981) i posteriorment va dirigir el periòdic Mediterráneo de Castelló entre 1981 i 1984. També dirigeix durant 14 anys el periòdic “Canarias 7” multiplicant la seua tirada de 7.000 exemplars quan arribà, als 42.000 quan
deixà el periòdic en 1998.

El 2005 passa a TVV com a presentador dels informatius de la mitjanit al canal d’informació autonòmic Canal Nou 24, mentre que en Radiotelevisió Valenciana es va fer carrec de programes com Hui Debat o Bon Dia Comunitat Valenciana. També col·labora com a columnista al periòdic ABC i és propietari i fins a fa poc, director del setmanari local de la ciutat d’Ontinyent “Loclar”. També com a
editor, ha publicat “El libro del ceremonial de la ciudad de Valencia” i “El llibre dels furs”. Va estar profesor de la Universitat Ceu Cardenal Herrera i del master en periodisme Olea Europea. El juliol de 2014, es nomenat Secretari Autonòmic de Comunicació, pel president de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra.

Poseidor de diversos premis i reconeixements, entre els que destaca el premi a la “Trayectoria profesional” otorgat pel sindicat CSIF.Sempre vinculat a la ciutat que el va vorer naixer, va estar pregoner de les festes de Sant Antoni Abat del barri de l’ermiteta el 1979 i pregoner de la Setmana Santa d’Ontinyent l’any 2007. En l’actualitat és el president de l’associació d’amics del projecte trevol.
Però si la seua vida professional ha estat dilatada, la seua vida festera no es queda arrere. És, des de fa molts anys, un assidu col·laborador del llibre de festes, i diferents presidents o càrrecs han recorregut a d’ell perquè, amb la seua inconfusible veu, narre la historia de les nostres festes o explique els diferents boatos de capitanies o ambaixades, com a comentarista en els diferents mitjans de comunicació que retransmetren les nostres entrades.

Va ostentar el càrrec de primer tro per la comparsa Fontanos l’any 1984, el 1982, va tindre l’honor de pregonar la nostra Festa i va declamar els versos de Cervino l’any 1980 trencant així la continuïtat dels ambaixadors d’ofici i encetant una nova etapa de la nostra festa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Albaida anúncia la suspensió de les capitanies i càrrecs en les festes de Moros i Cristians de 2020

Aquesta vesprada de dissabte, la població d’Albaida ha anunciat oficialment la suspensió de les capitanies …