“Hui homenatgem als nostres festers i festeres que ens han deixat al llarg de l’any, però també hem de recordar a alguns no festers que són imprescindibles, persones gràcies a les quals molts no sols conseguim eixir a festes sinó poder fer més grans les festes”. Amb estes paraules, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava el paper de les persones no festeres en els Moros i Cristians durant l’acte de l’Esmorzar de la Llàgrima, que junt a l’acte del Pregó de Festes donen inici als actes centrals de la “Setmana Gran” de les ontinyentines festes de Moros i Cristians.

En l’acte, que reunia ahir vora 400 persones al Casino de la Societat de Festers per retre homenatge als festers difunts durant l’últim any, el primer protagonitzava una emotiva intervenció en la qual recordava son pare: “quan estava el nostre president parlant en In Memoriam, no podia llevar-me’l del cap ni un sol moment. Perquè vos faré una confessió també hui. Jo encara a dia de hui no he aconseguit fer-me el nuc de la corbata i, per tant, sé que tal dia com ahir pujava a la caseta dels meus pares amb totes les corbates que anava a necessitar durant la setmana”.

Jorge Rodríguez destacava que “hem de ser extremadament agraïts en els festers que ens han precedit; en els càrrecs que donen la cara per representar-nos, però també hem de recordar dels no festers que són imprescindibles, dels que al final ens planxen la roba o ens tenen les botes preparades”, manifestava.

L’alcalde també tenia paraules d’agraïment per al President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchisen les últimes festes del seu mandat : “acomiadem a un magnífic president. No et diré tot el que pense perquè crec que t’ho hem dit entre totes i tots d’una manera molt contudent: moltíssimes gràcies pel teu treball al llarg d’estos anys”. El President de Festers agraïa les paraules de l’alcalde i s’acomiadava agraint als festers i festeres “que dipositàreu tota la confiança en mi i la meua junta, ha estat tot un honor”.

Ja per la nit va ternir llos la Presentació de Càrrecs i el Pregó en la Plaça Major, al peu del castell de festes. L’acte va incloure l’actuació del Ballet Òpera, amb un espectacle ple de color al so de la peça musical “Avern”, de Saül Gómez, interpretada per l’Agrupació Musical Ontinyent i dirigida per David Payà.  El pregó va estar dut a terme per Fra Juan Martí, de la comparsa Asturs, qui va plantejar una intervenció plena de referències a l’evolució i millora de les festes al llarg del temps, així com records a les seues vivències personals al món de la festa i al·lusions al Santíssim Crist de l’Agonia (patró de les festes), i a la figura de Sant Francesc, en l’ordre del qual exerceix la seua tasca.

Reviu l’acte de l’Esmorzar de la llàgrima d’Ontinyent 2018 mitjançant el nostre canal de facebook: