728x90px covid-aj-onti-01

El pregó d’Ontinyent destaca el protagonisme “històric” de la dona a les festes d’enguany

La dona tindrà un paper especial a les festes de Moros i Cristians d’enguany a Ontinyent, i així es reconeixia a l’acte de la presentació de càrrecs i el pregó de festes.

El pregoner de les festes d’enguany, el Rector de la Universitat d’Alacant i fester de la comparsa Chanos, Manuel Palomar Sanz, va fer especial menció al paper de la dona en la festa en un any en el que els dos bàndols, moro i cristià, estaran capitanejats per primera volta per dos dones: María Peiró González, de la comparsa Cruzados, i Laura Gramage Castelló dels Benimerins, ambdues pertanyents a la tercera generació de les seues respectives famílies en ostentar el càrrec. Aquest també serà el primer any en el que una dona dirigisca la marxa mora “Ximo” en l’entrada de bandes de música, la bocairentina MªPilar Vañó Bacete, professora de direcció d’orquestra en el Conservatori Superior de València.

Palomar començava la seua intervenció recordant els seus inicis com a festers, destacant la importància de la festa com a element de foment de l’amistat i les relacions socials. El pregoner també al·ludia als “moments complexes” que ha viscut la Societat de Festers, i a la “tranquil·litat i consens” que ha aportat el nou president i la seua Junta.

Abans de la intervenció de Palomar, va estar precisament el president, José Rafael Sanchis, qui es va dirigir als presents, donant pas a un espectacle de teatre i dansa al qual es feia una recreació històrica del paper de la ciutat durant el “trienni lliberal”. Amb música composada per l’ontinyentí Vicente Gabriel Casanova i amb l’actuació el Ballet Ópera, es va traslladar als assistents al temps del regnat de Ferran VII i al període transcorregut entre 1820 i 1823, en el que la ciutat d’Ontinyent va ser testimoni dels canvis polítics d’aquest període.

A continuació, va ser el torn de la presentació dels càrrecs festers de 2015, capitanes, ambaixadors, banderers i primers trons que van anar pujant al escenari per a recollir el diploma acreditatiu i de la intervenció del pregoner. La interpretació de la marxa mora “Ximo” i l’himne de la ciutat posaren punt i final a un acte que va estar precedit durant el matí pel tradicional Esmorzar de la Llàgrima, on es recordaren aquells festers ja desapareguts que treballaren per transmetre el sentiment fester als seus familiars.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Miguel Ángel Bonilla guanya el primer premi del concurs de portades de Moros i Cristians d’Agullent

Miguel Ángel Bonilla Sánchez, amb la seua obra “Mahoma”, ha obtingut el primer premi del …