16/06/2024 - 16:45
Més

  Aquest dissabte es presenten el càrrecs de les festes de moros i cristians d’Agullent

  Altres notícies

  La Junta de Festes de Moros i Cristians d’Agullent ha organitzat per aquest dissabte 15 de febrer a les 19:30 hores a la sala multiusos la Presentació de Càrrecs. Un acte en el qual s’emmarca el pregó de les festes i que a més servirà per a donar a conèixer oficialment els noms dels càrrecs de les properes festes morocristianes, que tindran lloc entre el 17 d’abril i 22 d’abril.

  L’encarregat de pregonar la festa serà enguany Francisco Herrero Pla, fill d’Agullent i vinculat a les filades Almogatens i Berenguers. Economista de professió, la seua carrera està centrada a les àrees de l’auditoria de comptes, l’auditoria Interna i el control de riscos empresarials, i encara que no resideix a Agullent hi té un fort vincle.

  Pel que fa als càrrecs, enguany la capitania cristiana estarà encapçalada per la filà Almogatens i Elena Ferri Espí, serà la capitana. Aquesta estarà acompanyada en els actes per l’ambaixador, Ramon Ferri Espí i el banderer, Marcos Guerola Cerdà. La capitania pel bàndol moro l’assumeix a les festes 2020, la filà Aben-Baçols. Cristina Merino Mompó, ostentarà el càrrec de capitana mora i la seua banderera serà Nayara Jiménez Merino. L’encarregat de declamar les ambaixades pel bàndol moro serà Javier Jiménez Polo i l’estafeta serà Juan Emilio Bru Gil.

  Segons ha explicat Marisol Fernández, regidora de Festes, “l’acte de la Presentació de Càrrecs és un esdeveniment molt esperat doncs marca el tret d’eixida dels actes morocristians i escenifica la presentació oficial de les persones que ocuparan els càrrecs de capitanes, banderers, ambaixadors, estafeta i caps de filà”.
  La regidora de Festes ha explicat a més que aquest divendres 14 de febrer es donarà a conèixer la portada del llibre de festes, ja que la Junta de Festes de Moros i Cristians desvetllarà l’obra guanyadora del concurs que va convocar al respecte. Al mateix acte, que tindrà lloc a la Casa de la Cultura a les 19h, s’anunciaran els premis del concurs escolar de dibuix fester.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -