08/12/2022 - 17:58
Més
  IniciVall d'AlbaidaAlbaidaAlbaida pregona les seues Festes de Moros i Cristians

  Albaida pregona les seues Festes de Moros i Cristians

  Amb la Declaració de les Festes de Moros i Cristians dAlbaida com a Festes dInterés Autonòmic es va instaurar lany passat el seu Pregó com un nou reclam que dotés de major prestigi, si cap, les celebracions a la ciutat. En aquesta ocasió se celebrarà el dissabte 1 doctubre a la Plaça Major dAlbaida, on arrancarà lacte a les 11.30 h amb música de patxanga i barra lliure de cervesa, fins a esgotar existències, oferida per la Junta Central de Moros i Cristians dAlbaida. A les 12.00 h arrancarà la cercavila per a recollir al Pregoner i tornada al Palau dAlbaida des don es llegirà el Pregó.

   

  En aquesta segona edició ha estat escollit Juan Calatayud, més conegut com Bao, per a fer els honor de convidar a la ciutadania a gaudir de les festes. Per al president de la JUCEF, Vicent Bellver, es tracta duna persona que ha estat sempre al costat de la festa, és a qui acudim sempre per a recuperar una imatge antiga o si necessitem reviure qualsevol cosa, ho té tot registrat en vídeo i una memòria prodigiosaaixí que esperem un gran Pregó dun gran Pregoner, per a començar la festa amb força i alegria, volem que s’òmpliga la plaça per a passar-ho bé amb germanor entre festeres, festers i les persones que ens visiten”.

  Per la seua banda lalcalde dAlbaida, Josep Antoni Albert, ha manifestat que estem davant dun acte que ha vingut per a quedar-se, per a fer més grans les nostres festes i convidar a tothom a participar-hii ha volgut agrair a la JUCEF, i en especial al seu president, tota la tasca feta durant aquests anys, i en especial, en el temps de pandèmia, perquè gràcies al treball que hem fet, podem estar davant dunes Festes de la normalitat, on no hem perdut impuls, sinó que nhem agafat per a saltar amb més força. Sobre la figura del Pregoner lalcalde ha destacat que Bao és la memòria viva dAlbaida, ens ha fet de cronista audiovisual durant dècades i no sentendrien les nostres festes sense persones que com ell han estat dia a dia treballant per fer de les nostres tradicions i costums unes autèntiques joies immaterials”. Totes aquestes fites seran recollides a l’Espai de la Festa que obrirà les seues portes al Palau d’Albaida en els propers mesos i que ja treballa per ultimat els detalls d’una exposició emotiva i acurada.

  Daquesta manera la ciutat dAlbaida, que ja està immersa en les seues Festes Patronals, dona també el tret deixida a les de Moros i Cristians que se celebraran tot just en acabar les primeres.
  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  El més llegit