“Los Titiriteros de Binéfar” actuaràn aquest dijous a Agullent

0
“Los Titiriteros de Binéfar” actuaràn aquest dijous a Agullent

La companyia aragonesa “Los Titiriteros de Binéfar”’ actuarà aquest dijous 15 de juliol al parc de la Font Jordana, dins de la programació “’Estiu Actiu” d’Agullent. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Agullent conjuntament amb les colònies musicals Folksona, (que s’estan desenvolupant aquest dies a Agullent) han fet possible portar fins a Agullent a “Los Titiriteros de Binéfar” que presentaran la seua obra “En la boca del Lobo” aquest dijous, a partir de les 20 hores, a l’escenari del parc de la Font Jordana. Una actuació per a tots els públics, dirigida “per als més menuts, tractats com persones sensibles i intel·ligents, i per als adults que encara guarden un espai per a la tendresa i per al joc festiu i ritual del teatre”, segons els mateixos artistes.

L’obra empra màscares i titelles de diverses tècniques, cançons i contes, “tot assemblat i sargit per a parlar de la cultura popular a través del vell ofici titellaire”, afirma la companyia. Un itinerari festiu que un titellaire i un músic van recorrent acompanyant a l’auditori. En els indrets i clars del bosc que travessen “apareixeran els personatges més vilans de les seues rondalles: el llop, la bruixa, el gegant, el bandit, el follet i el gat”.

La companyia de teatre aragonesa ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Teatre per a la Infància i la Joventut en 2009. A més, el Govern d’Aragó els va concedir la Medalla al Mèrit Professional en 2018 “per la seua dilatada trajectòria de quaranta anys com un dels principals referents de les arts escèniques locals”, segons el mateix executiu aragonés.

No hi ha articles per mostrar