23/07/2024 - 11:50
Més

  Agullent aposta per la cultura de pau

  Altres notícies

  Agullent rebrà durant els pròxims dies les diferents activitats de la tercera edició del projecte “València per la Pau.”, desenvolupat pel Fons Valencià per la Solidaritat i cofinançat per la Diputació de València, sent l’objectiu d’aquest projecte acostar l’ODS número 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides) a la població de diferents municipis valencians, conscienciant al voltant de la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els drets humans.

  Entre les activitats que es desenvoluparan al municipi de la Vall d’Albaida es troba l’exposició “El Fil de la Por”, la qual vol crear un espai de divulgació i sensibilització, des d’un punt de vista visual, directe i pedagògic, sobre el que hi ha darrere dels desplaçaments forçats de persones refugiades i les responsabilitats que hi tenim els països occidentals, en especial la Unió Europea, amb la finalitat de crear consciència ciutadana per a posar fi a aquest tipus de violència i reflexionar sobre alternatives basades en la cultura de pau i en la defensa dels drets humans. Aquesta exposició, que estarà ubicada a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura de Agullent (C/ Major, 4) del 4 al 10 de novembre, amb obertura al públic de manera lliure i gratuïta de dilluns a divendres de 9.00 h a 13.00 h, i dilluns i dimecres de 17.00 h a 20.00 h, serà inaugurada institucionalment el divendres 4 de novembre a les 19.00 h. Els continguts d’aquesta exposició han estat elaborats pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau i dissenyats per Suc Estudi Creatiu.

  Per altra banda, el mateix divendres 4 de novembre, a les 19.30 h, a l’Auditori Municipal “Josep Maria Bru” d’Agullent (C/ Major, 4), es projectarà el documental d’investigació “Els Fils del Tauler” del Col·lectiu Mirades, el qual parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics. La projecció del documental estarà seguida d’un espai per a la reflexió que comptarà amb la participació de Josep Gayà, director del documental; Claudia García Giraldo, refugiada colombiana; Oum Saad, refugiada sahrauí; i del públic assistent. “Els Fils del Tauler” ha estat premiat com a millor documental en la categoria de migmetratge del Festival Internacional de Cine de la No-Violència Activa. Tant per a la inauguració de l’exposició com per al visionat del documental l’entrada és lliure i gratuïta.

  A més, alumnat i personal docent del CPEPA d’Agullent i de l’IES Josep Segrelles d’Albaida, en el marc del projecte “València per la Pau”, se sensibilitzarà al voltant de la cultura de pau i la no-violència a través de diferents tallers didàctics.

  El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana
  El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 136 entitats locals valencianes sòcies (127 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.
  La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La campanya “Ontinyent Contra el Foc” compta amb 54 voluntaris, la xifra més alta des de 2014

  La campanya "Ontinyent Contra el Foc", impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent per a la vigilància forestal, ha arribat a l’equador...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -