L’IEVA va celebrar un sopar per a donar pas al nou any ple d’activitats culturals i socials

Divendres passat l’IEVA va celebrar el seu tradicional sopar anual, una trobada de socis i d’amics de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida que marca, després de l’assemblea, l’inici en el nou any de l’activitat social i cultural. Acompanyats de representants de Caixa Ontinyent, de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, de l’Ajuntament d’Ontinyent, de l’Ajuntament d’Agullent, de la Fundació Universitària de la Vall d’Albaida i de l’associació d’agermanament de Benigànim amb Chatenoy-le-Royal, van sopar al restaurant de la Font Jordana d’Agullent en una vetlada plena de matisos. Perquè més enllà del pur plaer de trobar-se per compartir converses, hi hagué una bona varietat de raons per alegrar-se
d’haver-hi anat.

La gastronomia, amb plats elaborats a partir de les receptes d’aquesta secció del nostre Calendari de Festes, Tradicions i Gastronomia d’enguany, dedicada a la cuina francesa, i que el cuiner de la sala, Luís Engo, i el nostre company Casimir Romero van transportar magistralment de la lletra impresa als paladars. Les novetats editorials: el professor Emili Casanova va presentar el llibre “Enric Valor: lingüista, novel·liste i rondaller”, que recentment han editat amb les aportacions que sobre la vida i l’obra d’Enric Valor es van fer en la jornada dedicada a l’escriptor el mes de juny passat a Agullent. En el volum s’han inclòs altres treballs que juntament amb els primers donen una visió àmplia, i en alguns casos novedosa,  d’Enric Valor. I Trant de Rondalla va posar la banda sonora de la nit, amb música de tall tradicional, amb cançons antigues i noves, amb ambient festívol.

En nom de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, Vice-rector de Participació i Projecció Territorial, va rebre el premi Fer Comarca que l’IEVA ha atorgat enguany a aquesta institució acadèmica, un guardó que va agrair en un parlament en què confirmà l’èxit de la presència de la Universitat a la Vall d’Albaida, i la voluntat de mantenir-s’hi tot ampliant les instal·lacions. Especialment ara, quan a més de la funció especiíficament formativa, la Universitat de València ha engegat mecanismes per incrementar de manera bidireccional les relacions amb els centres d’estudis.

Al seu torn, la presidenta de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, M. Josep Garcia, va justificar la decisió del premi acordada per la junta directiva, a iniciativa de l’assemblea. Garcia va ressaltar la importància que per a la comarca té la disponibilitat de formació universitària ofertada per la Universitat de València, i va fer extensiu el premi a tota la comunitat universitària que treballa a la nostra comarca, i també als professors que n’han fet possible la presència a la Vall d’Albaida. El tema històric del calendari d’enguany, el bicentenari de la Guerra del Francés, va centrar també el discurs de la presidenta. D’una banda per demanar que fets com aquells siguen només història sense cap possibilitat de futur, i per  detallar que seran l’eix d’un seguit d’actes que tindran lloc aquest 2012, entre altres iniciatives projectades.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Palau de La Vila acull aquest dijous un tast de vins, olis i embotit dins la programació de “Majors Actius”

La programació de Majors Actius ha previst per aquest dijous 23 de juliol al Palau …