Les Arts Volant arriben este estiu a La Pobla del Duc i Atzeneta d’Albaida

0
LES ARTS VOLANT 2020 EL TUTOR BURLAT PRESENTACIÓN Fotografía Miguel Lorenzo

‘Les Arts Volant’ portarà l’òpera ‘El tutor burlat’, del compositor valencià Vicent Martín i Soler, per diferents poblacions de la geografia valenciana, gràcies a la col·laboració de Cultura de la Generalitat, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València.

El Palau de les Arts ha albergat hui la presentació d’aquest nou muntatge, amb la presència del diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello; el director artístic de les Arts, Jesús Iglesias Noriega, i el director d’escena de l’obra ‘El tutor burlat’, Jaume Policarpo.

‘Les Arts Volant’ és un projecte de difusió cultural impulsat des de les Arts, en col·laboració amb la Diputació de València i l’Ajuntament de València, que va nàixer en 2017. El seu propòsit és fer arribar l’òpera a qualsevol racó del territori, especialment a aquells llocs amb escassa activitat musical o on seria complicat dur a terme una representació per no tindre els mitjans tècnics o instal·lacions necessàries.

Per a això, la companyia de ‘Les Arts Volant’ viatja en un gran camió preparat per a transformar-se en escenari a la seua arribada a la plaça de qualsevol localitat i, posteriorment, oferir una òpera en directe interpretada pels artistes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts, acompanyats al piano.

Per a aquesta quarta gira, el títol triat és l’amable, elegant, dolça i una mica picardiosa ‘Il tutore burlato’, de Vicent Martín i Soler, que es presenta en la seua versió traduïda al valencià per Enedina Lloris. Jaume Policarpo és el director d’escena d’aquesta nova producció, amb vestuari de José María Adame i il·luminació d’Antonio Castro.

Com a principal novetat des que es va iniciar el projecte, ‘Les Arts Volant’ tindrà cobertura autonòmica, tal com ha anunciat Jesús Iglesias Noriega, ja que Cultura de la Generalitat ha inclòs ‘Les Arts Volant’ dins de les accions de ‘reaCtivem’ per a la recuperació de la vida cultural valenciana.

Amb cinc representacions durant els mesos de juny i juliol en localitats que han ostentat la capitalitat cultural valenciana, el camió-escenari visitarà per primera vegada municipis de les comarques d’Alacant i de Castelló com Altea i Vilafranca, per a complir amb la vocació autonòmica del projecte.

“Després d’un període de consum digital, hem de recordar a la ciutadania l’experiència de l’art en viu. No sols cal pensar en els que poden vindre a les Arts, sinó també en els que per distància o circumstància no poden fer-ho. Per això, ‘Les Arts Volant’ és la més potent eina per a acostar i donar a conéixer la lírica sense limitacions de qualsevol mena”, ha afegit Iglesias Noriega.

La gira autonòmica es fusionarà amb la gira provincial que patrocina l’Àrea de Cultura de la Diputació, i es veurà complementada amb les actuacions a les Arts, i posteriorment, després d’un xicotet descans a l’agost, amb les actuacions als barris de València, a proposta de l’Ajuntament.

Amb tot, es preveu un intens cicle que tindrà fins a 21 representacions entre finals de juny i principis d’octubre.

La gira per a enguany 2020 arrancarà a la pedania la Barraca d’Aigües Vives (27 de juny), localitat a què seguiran Sagunt (28 de juny), Vilafranca (1 de juliol), Potries (2 de juliol), Godella (4 de juliol), Alcublas (5 de juliol), Casinos (8 juliol), Palau de les Arts (10 i 11 de juliol), la Pobla del Duc (15 de juliol), Benirredrà (16 de juliol), Ayora (18 de juliol), Corbera (19 de juliol), Gandia (21 de juliol), Altea (22 de juliol), Atzeneta d’Albaida (24 de juliol) i Buñol (25 de juliol).