16/06/2024 - 18:38
Més

  L’EntreComarques visita quatre pobles de la Vall d’Albaida este cap de setmana

  Altres notícies

  L’EntreComarques visita la Vall d’Albaida este cap de setmana i passarà per quatre pobles. Dissabte 1 d’abril pel matí, els inscrits podran conéixer els rellotges de sol d’Otos, a més del palau del marqués de Sant Josep i la col·lecció permanent de pintura d’Antoni Miró. La ruta finalitzarà en un refrigeri per als participants que vesprada seguiran una ruta literària urbana que donarà a conéixer els literats de la Pobla del Duc, com ara Lluís Guarner, a més d’aquells valencians que compten amb carrer al poble com ara Enric Valor o Vicent Andrés Estellés. Una proposta divulgativa i didàctica de la mà de l’historiador Antonio Calzado.

  Diumenge 2 d’abril pel matí, Agullent mostrarà als visitants els principals elements del seu patrimoni etnològic com ara els dos llavadors, el Fornet de la Neu o el parc Font Jordana, punt de partida de nombroses rutes senderistes i des d’on ix el camí serpentejant cap a l’ermita de Sant Vicent Ferrer, que també visitaran. Una ruta que coincidix amb la VI Fira del Llibre d’Agullent per la qual cosa els visitants tindran al seu abast les últimes novetats editorials així com les activitats lúdiques organitzades al voltant de la fira. De vesprada, Benissoda obrirà els portes del Museu Etnològic de la Vall d’Albaida de la Mancomunitat, a més de les de l’església de la Nativitat, que conserva una interessant pinacoteca amb llenços, taules i estampes dels segle XVI al XIX. La visita es completarà amb el llavador de dalt i el de baix, el rellotge de Sol, el monument on es celebra la festa de Sant Antoni, així com el paratge natural del riu Pelut.

  Per a inscriure’s, cal apuntar-se fins al dijous en http://bit.ly/2lzBRiT. El preu de les rutes per persona és de 4 euros per tot el dia. S’abonen en la primera ruta al responsable de cada municipi i inclouen una degustació de migdia i un detall de benvinguda en la ruta de la vesprada. Les rutes comencen a les 10:30 hores del matí i a les 16:30 hores les de la vesprada des de l’Ajuntament de cada població i cal dur calçat adequat per a caminar. Amb el suport del patronat de turisme de la Diputació de València, l’EntreComarques és un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor per a donar a conéixer la gran varietat de recursos històrics, artístics, culturals, naturals, festius i tradicionals de gran valor patrimonial, monumental, ecològic i paisatgístic dels 60 municipis participants.

  Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -