20/05/2024 - 4:51
Més

  L’EntreComarques torna a la Vall d’Albaida amb la ruta de les fonts, la festa el xop i l’herència del fang

  Altres notícies

  L’EntreComarques torna a la Vall d’Albaida este cap de setmana. Dissabte pel matí, Ontinyent oferirà als participants un recorregut per les fonts ubicades al casc urbà del municipi, sobretot a la Vila i el Poble Nou on encara romanen algunes de les més centenàries i emblemàtiques que es nodrien dels naixements del Pou Clar o l’Almaig. La ruta posa en valor la història de les fonts, així com de les llegendes i anècdote d’un patrimoni que, com tants altres, ha minvat amb el pas del temps. La visita acabarà amb temps d’estar a les 13:30 a El Palomar per a visitar l’església i el museu parroquial, així com La Sala, on es guarden les peces arqueològiques trobades durant la restauració del Castell de Carrícola. Després de dinar, els participants podran disfrutar de l’acte principal de la festa del xop a la Font de Sis, un paratge privlegiat on viure de primera mà l’inici de la festa gran amb la tallada del xop i la posterior plantada a la plaça. La visita acabarà amb la cacauà que té lloc després de la plantada del xop.

  Diumenge a les 10:30 i des de la porta de l’ajuntament de Castelló de Rugat s’iniciarà la ruta L’herència del fang que guiarà els visitatns per espais emblemàtics com ara el forn de la gerreria, la cisterna medieval, l’ermita de Sant Antoni i Santa Barbera així com, el Palau dels Borja. De vesprada, Salem obrirà les portes de l’església de Sant Miguel Arcàngel on destaca l’altar major i portarà els visitants pels carrers principals i el nucli urbà per a mostrar-los els plafons ceràmics devocionals dels segles XVII, XVIII, XIX i XX; les cases senyorials, de finals del XIX i principis del XX; el Parc dels garrofers, amb el rellotge de sol de Joan Olivares; o el cementeri del 1900, on destaca un conjunt de capella i dos panteons de rajola a cara-vista d’estil modernista que recorda les construccions aragoneses. També es visitaran les instal·lacions de la casa rural “La Granja” de Salem, que és un dels restaurants que oferix menú especial als participants de l’EntreComarques, com també l’Irlandés de Castelló de Rugat o el Bar Cultural d’El Palomar, on l’altra opció per a dinar és participar en el dels festers, sempre que es reserve abans del dimecres de migdia.

  Per participar a l’EntreComarques Cal apuntar-se fins al dijous en http://bit.ly/2lzBRiT. El preu de les rutes per persona és de 4 euros per dia que s’abonen en la primera ruta al responsable i inclouen una degustació de migdia i un detall de benvinguda en la ruta de la vesprada. Les rutes comencen a les 10:30 hores del matí des de l’Ajuntament de cada població i cal dur calçat adequat per a caminar. Amb el suport del patronat de turisme de la Diputació de València, l’EntreComarques és un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor per a donar a conéixer la gran varietat de recursos històrics, artístics, culturals, naturals, festius i tradicionals de gran valor patrimonial, monumental, ecològic i paisatgístic dels 60 municipis participants.

  Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -