20/06/2024 - 23:23
Més

  L’AVL edita un fullet sobre la toponima d’Agullent

  Altres notícies

  La secció d’onomàstica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha editat recentment un fullet on s’arreplega tota la toponímia del terme d’Agullent. Un treball exhaustiu, que ha comptat amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Agullent, i que arreplega la nomenclatura toponímica de tot terme, i a més la plasma en diversos plànols.

  El treball s’emmarca en la sèrie “Toponímia del Pobles Valencians” que edita l’Acadèmia Valenciana de la Llengua des de fa diversos anys, i recull tant el nom d’elements orogràfics o vies de comunicació, com de paratges i partides. El recull ha estat realitzat per Emili Casanova, Vicent Calabuig i Jesús Solves i supera el centenar d’entrades. També ha col•laborat el l’edició el cronista oficial d’Agullent, Ramon Haro.

  El fullet de la toponímia agullentina es pot trobar a les dependències de la Biblioteca, Casa de la Cultura i Ajuntament d’Agullent. “Considerem molt interessant aquest material divulgatiu, que permet assegurar la pervivència del patrimoni toponímic d’Agullent i fer-lo viu mitjançant el seu ús habitual”, comenta Eduard Pinter, regidor de Cultura. “Els nous usos del sòl han esborrat paisatges del nostre terme, però esperem que amb aquest treball contribuirem almenys a què no s’esborren els noms tradicionals de barrancs, camins, llomes o partides”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -