L’Ajuntament d’Ontinyent, mitjançant les regidories de cultura i biblioteca, i amb la col•laboració de La Llibreria, l’editorial Andana, Caixa Ontinyent i la institució Alfons el Magnànim, ha organitzat un seguit d’activitats per tal de commemorar el dia del llibre que se celebrarà el proper 23 d’abril, dia al qual van morir Miguel de Cervantes i William Shakespeare en 1616.

Així, des del 19 d’abril i fins el 9 de juny, hi haurà a la ciutat una variada oferta d’activitats gratuïtes que donarà un especial protagonisme als més menuts, amb iniciatives enfocades a aquest sector d’edat, ja que “animar als xiquets i xiquetes a descobrir tot allò que ens pot aportar la lectura és fonamental per a la formació dels ontinyentins del present i el futur”.

La programació començarà aquest dimecres 19 d’abril, a la Biblioteca Pública Municipal de Sant Josep, amb dues sessions de conta contes infantils amb Almudena Francès, a les 18:00 hores i a les 19:00 amb entrada lliure. Dijous 20 d’abril a la mateixa Biblioteca de Sant Josep, a partir de les 17:30, tindrà lloc l’activitat per a xiquets “quan les ceres de colors van…” a càrrec de la bruixa xocolata; i a les 19:30 a La Llibreria (c/ martínez valls, 18) es presentarà el llibre de Sergi Torró “Magdala”.

Dissabte 22 i al marc de la campanya “Suma’t al Carrer Major!” tindrà lloc de 18:00 a 19:00 hores “Rodacontes” un contacontes itinerant que anirà contant histories al llarg del Carrer Major; i a partir de les 19:00 a la Casa de Cultura es presentarà el llibre llibre “la dona que es rigué de Talleyrand”, de les autores Rosa Roig Celda i Manola Roig Celda, dins de l’exposició “nosaltres les escriptores valencianes”.

Ja la setmana següent, dijous 27 d’abril a les 19:30 hores al Centre Cultura Caixa Ontinyent, es presentarà el llibre “Llavor de Carabassa”, d’Enric Abad, i a l’endemà divendres 28 d’abril també a les 19:30 hores però al museu MAOVA tindrà lloc la presentació del nº 27 de la Revista Alba a càrrec d’Emili Casanova, acadèmic de la AVLl i catedràtic de Filologia de la UV.

Les activitats es perllongaran també als següents mesos, amb la presentació divendres 5 de maig del llibre “La taulelleria valenciana” d’Ignasi Gironés i Vicent Guerola a les 19:30 al centre cultural de Caixa Ontinyent, i divendres de 9 juny del llibre “Los yonkis del dinero” de l’escriptor sergi castillo a les 20.00 hores d’eixe dia a la biblioteca de Sant Josep.

El Regidor de Cultura, Biblioteca i Museus, Àlex Borrell agraïa el treball del Departament de Biblioteca en la preparació d’esta programació, i destacava que “com altres anys, no hem volgut circumscriure el Dia de Llibre només a una jornada, sinó com una continuïtat de les activitats i presentacions que es fan al llarg de l’any a les biblioteques de la ciutat. Van a ser activitats molt interessants i animem a acudir no sols per la gent d’Ontinyent sinó també als aficionats a la lectura de tota la comarca”, concloïa.

Font: Ajuntament d’Ontinyent