21/06/2024 - 1:12
Més

  La Mancomunitat inicia un taller d’ocupació on contracta 30 alumnes i 7 professors

  Altres notícies

  • El passat 30 de desembre es va iniciar el Taller d’Ocupació i Formació Trèvol enfocat a la prestació de serveis socials.
  • El taller finançat per la Conselleria d’ Educació, Formació i Ocupació tindrà una durada d’un any, amb una inversió de 569.454,90€
  • 4 especialitats es portaran a terme dins del TallerLa Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida ha posat en marxa el Taller d’Ocupació i Formació Trèvol amb doble vesant, per un costat donar formació dintre del tercer sector i per l’altre contribuir en la inserció al món laboral de tots els alumnes inscrits.

  Filiberto Tortosa, ha destacat que: “l’objecte social d’aquest Taller es facilitar la integració laboral de col•lectius de persones amb discapacitat intel•lectual, física i sensorial, alhora que qualificar professionalment a persones per a incorporar-se al món laboral”.
  Tortosa ha subratllat que: “La Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació a través del Servef ha aprovat  a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida el Taller de formació i ocupació que integra 4 especialitats: Pintura, Disseny i Manteniment de pàgines webs, Ajuda a Domicili i Atenció a col•lectius marginals”.

  De les quatre especialitats que té el taller , una està prevista per a persones amb discapacitat intel•lectual en tasques fonamentalment manipulatives, una altra per a persones amb discapacitat física i sensorial, que es formaran per a accedir a llocs de treball que requerisquen l’ús de les noves tecnologies, i es caracteritzen per requisits de poca mobilitat física. Les dos restants van destinades a qualificar professionalment els alumnes per als servicis vinculats a la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal, i Atenció de Persones amb alts nivells de dependència.
  Cal destacar que un dels grups d’alumnes està constituït per un altre col•lectiu de difícil inserció laboral (majors de 45 anys), segons ha  manifestat el president “ aquest col•lectiu té moltes possibilitats de treballar amb discapacitats donat  les necessitat i el tracte que puguen proporcionar dintre del taller”

  L’especialitat de pintura i manteniment va dirigida a persones amb discapacitat intel•lectual per tal de formar-se professionalment en oficis preferentment manuals que no requerisquen una complexitat de síntesis intel•lectual elevada. Al llarg de l’experiència del Projecte Trèvol en la formació i inserció d’aquestes persones, el perfil del pintor mural és una de les especialitat amb més èxit en quant a la motivació dels alumnes pel seu dinamisme i per l’utilitat en la vida laboral. Els alumnes d’aquest taller realitzaran tasques de pintura i manteniment en diverses àrees i zones de la Mancomunitat  així com, en parcs, jardins i elements de mobiliari urbà d’alguns pobles de la comarca propers a la Mancomunitat.

  Pel que fa a l’especialitat de disseny i manteniment de pàgines web , el grup estarà format majoritàriament per persones amb discapacitat física i sensorial important, que impedeix la seua incorporació al món laboral en llocs de treball que requerisquen mobilitat física. A aquest grup de persones se’ls oferirà una formació vinculada a les noves tecnologies i realitzaran treballs de manteniment de la pàgina web de la Mancomunitat i dels diferents departaments de l’ entitat.

  En quant a les especialitats: d’ajuda a domicili i atenció a col•lectius marginals van destinades a persones majors de 25 anys per tal formar-los adequadament entorn a la Llei per a la Promoció de L’autonomia Personal i Atenció a Persones en situació de Dependència. Els alumnes realitzaran  treballs en : Vivenda Tutelada Trèvol, el Programa de Vida Independent amb suport del Projecte Trèvol, Servei d’Ajuda a domicili, Centre Ocupació Trèvol, Programa d’Oci organitzat pel Trèvol, Centre d’insercció Sociolaboral per a Menors “el Rogle”… entre d’altres.

  Els alumnes formats en qualsevol de les especialitats poden tindre un opció de futur tant treballant amb persones amb discapacitades com amb menors i fins hi tot trobar eixides professional que fins el moment no havien contemplat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -