La FSMCV i la Mancomunitat impulsen la creació de la Banda Comarcal a la Vall d’Albaida

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i el Comitè Comarcal de la  Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) estan posant en marxa el projecte de creació d’una banda juvenil comarcal.  D’aquesta manera, es pretén unir a joves músics, de 12 a 30 anys, de la Vall d’Albaida, no tan sols a l’àmbit musical, sinó també social, creant un projecte formatiu-educatiu que donarà especial importància als compositors de la comarca.

El Conseller de Cultura de la Mancomunitat, Fede Vidal, explica que aquesta iniciativa sorgeix de la mateixa inquietud dels músics de la Vall d’Albaida i declara que “des de la Mancomunitat sempre donarem suport a aquest tipus de projectes que utilitzen la cultura com una ferramenta per a vertebrar el nostre territori i que, a més, tindrà un vessant educatiu molt important”.

Aquesta Banda Juvenil Comarcal constarà d’una plantilla d’aproximadament 50 músics que se seleccionaran mitjançant un procés que es durà a terme entre agost i setembre i estarà conduït per un tribunal qualificador. D’aquesta manera, tot les i els músics de 12 a 30 anys podran presentar-se a aquestes proves. Una vegada estiga llesta la convocatòria, aquesta es presentarà a totes les Societats Musicals de la Comarca.

Des de la FSMCV (Vall d’Albaida) insisteixen que la creació d’aquesta banda comptarà entre els seus objectius amb els de desenvolupar un nexe d’unió a la comarca, promoure i projectar l’educació cultural en aquesta, desenvolupar el talent musical del jovent, aprendre nous conceptes i treballar la música des de diferents metodologies, entre altres. “A més de fomentar el treball en conjunt i unir més si escau als joves de la comarca, i quina millor forma que fer-ho amb música” declaren.

Una vegada formada aquesta banda, s’estudiarà la presentació  del projecte a la convocatòria de Projectes Intermunicipals, que atorga subvencions a la realització d’iniciatives culturals en el que participen diversos municipis.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Cultura de barri oferirà 17 espectacles i activitats a tots els barris

Després de l’obligada aturada en la programació cultural per l’Estat d’Alarma del Covid-19, Ontinyent reprendrà …