30/05/2024 - 14:51
Més

  Gegants i Cabets presenten aquest dissabte el ball dels Gegantons

  Altres notícies

  L’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent presentarà aquest dissabte, 7 de desembre, a les 18:30h el ball de les figures més noves, els Gegantons, els quals es van donar a conèixer al passat aplec. Però abans, el divendres, 6 de desembre, tindrà lloc la jornada de portes obertes al Palau de la Vila, que començarà a les 11h i s’allargarà fins les 13.30h. Animem a tota la població i gent dels voltants a participar i així gaudir d’aquestes figures tant volgudes.
  En la jornada de portes obertes es podrà gaudir dels assajos previs de cadascun dels balls, així com poder veure ben de prop les figures i així guardar un record inesborrable amb els més menuts de la casa.

  Pel que fa al dissabte, 7 de desembre, eixe dia es farà l’habitual eixida de la vespra, que tindrà una xicoteta parada a la plaça Major per tal de presentar a tothom el nou ball dels Gegantons, que compta amb música composada per Joan García Aparici i la dansa dissenyada per Concep Tortosa Ballester.
  La vespra arrancarà a les 18h de la plaça de la Vila on es realitzaran els ball de Cabets, Gegants i Tartuga, que també ballaran a la plaça de Sant Pere de Verona. A les 18:30h a la plaça Major es farà la presentació del ball dels Gegantons i partir d’eixe mateix moment formaran part del seguici i continuaran la desfilada per la resta de punts de ball que seran: placeta Latonda, Sant Carles, Xixonenca, Residència Sant Francesc, Final Carrer Major, i ja de tornada, la Xixoneca, Sant Carles, Plaça Major i Plaça de la Vila.

  El diumenge, 8 de desembre, serà el torn de la processó de la Puríssima, on participaran juntament amb la resta de balls, en el següent ordre: Cabets, Gegants, Arquets, Veta, Cavallets, Pastorets, Moma, Tartuga i Àguila, qui clourà la part cívica de la processó. Aquesta desfilada començarà a les 17:30h amb els següents punts de ball: plaça de la Vila, plaça de Sant Pere de Verona, plaça de Baix, plaça Major, ermiteta de la Concepció (Sant Antoni), plaçoleta c. Morereta amb c. Puríssima, plaça Sant Domingo (davant Chuymar), encreuament Dos de Maig amb Alcalde Paco Montés, encreuament Dos de Maig amb José Simó Marín, Residència de Sant Francesc i Sant Carles i plaça Major.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -