10/12/2023 - 6:33
Més

  La Cavalcada de Reis d’Ontinyent recupera el seu traçat pel Carrer Major

  Altres notícies

  La retirada del bastiment que impedia el pas de les carrosses des de 2006 permet que l’emblemàtica via torne a acollir l’acte

  Melcior, Gaspar i Baltasar tornaran a passar pel Carrer Major d’Ontinyent a la Cavalcada de Reis després de més d’un lustre sense poder fer-ho. Aquesta emblemàtica via del centre històric de la ciutat va deixar d’acollir l’acte degut a la col·locació en 2006 d’un voluminós bastiment per sostenir les façanes dels números 69, 71 i 73 del Carrer Maians, que juntament al Carrer Gomis conformen el conegut com Carrer Major.

  L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, manifestava que des del Govern d’Ontinyentvolem que el Carrer Major recupere la vitalitat que va tindre al seu moment”. A tal efecte, a més de bonificació a les ordenances fiscals l’apertura d’establiments a la zona o d’ampliar els serveis municipals presents als edificis del barri, “una de les actuacions que era imprescindible executar era la retirada d’aquest bastiment que no sols provocava mala imatge, insalubritat i molèsties a la ciutadania, sinó que afectava la realització d’actes com la Cavalcada de Reis”, explicava el primer edil.Jacobo a Ontinyent

  Jorge Rodríguez agraïa el treball i les gestions dutes a terme des de l’àrea de Territori per la Regidora Rebeca Torró, qui explicava que “el camí no ha estat fàcil”, ja que els propietaris han aplegat a plantejar recursos judicials per tal d’entrebancar i paralitzar la retirada del bastiment, recordant que “si abans s’haguera iniciat l’expedient, abans s’haguera retirat, i el PP podria haver-ho fet durant els 4 anys que va governar amb majoria absoluta”, recordava.

  Des de l’Associació d’Amics dels Reis Mags d’Ontinyent, el seu president, Enrique Galiana, recordava que el bastiment va obligar a modificar el recorregut de la Cavalcada, “ja que el tram on estava quedava molt estret, i era totalment impossible fer passar en condicions la comitiva de Ses Majestats ni molts menys cap carrossa”. Per això, Galiana mostrava la seua satisfacció perquè la Cavalcada torne al Carrer Major com a pas previ a l’arribada dels Reis a l’Ajuntament: “és sense dubte una molt bona noticia”, manifestava.

  Servei especial d’autobusos al campament de Jacobo

  Els preparatius per a l’arribada dels Reis d’Orient tenen enguany altra novetat: l’Ajuntament d’Ontinyent posarà esta vesprada dos autobusos a disposició de la ciutadania per anar i tornar al campament de l’Emissari Real, Jacobo, que s’instal·larà esta vesprada a l’Ermita de Santa Anna per replegar les cartes dels menuts. Per evitar les acumulacions de vehicles en les immediacions de l’Ermita, dos autobusos faran desde les 17:00 hores el trajecte entre la Plaça de la Concepció i el campament de l’Emissari, on s’espera una gran afluència de visitants.

  Després de passar la nit al campament, Jacobo arribarà demà dissabte a les 11:30 a l’Ajuntament d’Ontinyent per anunciar dels Reis d’Orient a la ciutat. Jacobo serà acompanyat a la seua entrada a la ciutat pel camí de la Costa per centenars de xiquets i xiquetes, i recorrerà el carrer de la Magdalena, avinguda del Comte de Torrefiel, carrer del Barranquet, plaça de la Coronació i carrer de Sant Jaume fins a la Plaça Major. Allí Jacobo saludarà l’alcalde, Jorge Rodríguez, el Primer Tinent d’Alcalde, Josep Francés, i la resta de la corporació. L’emissari real serà convidat a pujar al balcó de la casa consistorial, des d’on llegirà un missatge dels Reis Mags als xiquets i xiquetes que tradicionalment omplin la Plaça Major.
  En aquest missatge, els Reis convidaran a tota la població a assistir de vesprada a la Gran Cavalcada que se celebrarà a partir de les 18:30 des de la Parròquia de Sant Josep, i que recorrerà els carrers de José Iranzo, de José Simó Marín, del Músic Martínez Valls, l’avinguda de Daniel Gil, la plaça de la Concepció, els Carrers de Melcior Gomis i de Maians fins arribar al Betlem que es troba front la façana de l’Ajuntament, on finalitzarà la Cavalcada.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -