22/05/2024 - 7:28
Més

  Els “Llumeners” de Sant Esteve inauguren la seua exposició fotogràfica del 350 aniversari

  Altres notícies

  L’associació de Llumeners de Sant Esteve, amb motiu del 350 aniversari de la construcció de la Ermita, va iniciar, el 17 de maig de 2016  els seu programa d’activitats culturals amb una exposició fotogràfica a la Sala d’exposicions del Centre Cultural Caixa Ontinyent.

  Al llarg de l’exposició es realitza un repàs,  mitjançant diferents moments gràfics, de la història de l’ermita, del seu entorn, de la Romeria, de la Cova de l’Avern i dels diferents moments que han marcat l’evolució dels últims 100 anys.

  Des de l’Associació s’ha demanat la col·laboració dels llumeners i  veïns d’Ontinyent havent –la obtingut en molts casos. Segurament hi ha moltes més fotografies, però l’exposició inclou una ampla selecció del materials recopilats.

  L’acte de inauguració de la exposició va comptar, a més d’un nombrós grup de llumeners, en la assistència de la Regina de les Festes Ana Terol Soriano, el Llumener Major 2015 Ramón Ferri Espí i una nodrida representació de la corporació municipal amb els regidors Jaime Peris, Manolo Cuesta, Sayo Gandia i Àlex Borrell.

  Per inaugurar l’exposició va prendre la paraula el Llumener Major  de 2015, Ramón Ferri Espí, qui va agrair la col·laboració de tots aquells que han aportat material per la exposició, tenint unes paraules d’especial record per la família Albert Guerola per la cessió de un important nombre de fotografies de l’arxiu de En Vicent Albert, així com pels membres d’AFO que han aportat fotografies realitzades per a la exposició i totes aquelles persones que han col·laborat cedint imatges per la mostra.

  Seguidament va expressar  el agraïment a  Luis Botella, President d’AFO, pel seu treball en la selecció del material, retocs de fotos antigues per aconseguir millor qualitat, muntatge de l’exposició i, finalment, per tirar endavant aquest il·lusionant  esdeveniment.

  Finalment va tindre una menció especial per a Caixa Ontinyent pel seu suport incondicional al acollir i col·laborar en el desenvolupament d’una iniciativa que, com ja s’ha indicat, inicia les activitats  culturals programades amb motiu del 350 aniversari de l’ermita de Sant Esteve d’Ontinyent.

  A continuació  va prendre la paraula el Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Àlex Borrell, qui va posar en valor la feina realitzada en el muntatge de la exposició i va mostrar el seu recolzament i el de tota la corporació municipal a les activitats culturals que enguany s’han programat des de l’associació de llumeners de Sant Esteve i que continuaran el proper diumenge 5 de juny en un concert de música clàssica a càrrec de l’Orquestra Caixa Ontinyent i finalitzarà el divendres 8 de juliol en la estrena del sainet “De nadal a Sant Esteve”.

  Des de l’Associació de Llumeners esperem que l’exposició siga  del gust de tots aquells que la visiten i que ajude a recordar moments passats en un espai tan emblemàtic per els Ontinyentins

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -