08/12/2022 - 18:17
Més
  IniciVall d'AlbaidaAielo de MalferitFàbrica de Paraules acostarà contes del món sencer a l’Olleria, Aielo de...

  Fàbrica de Paraules acostarà contes del món sencer a l’Olleria, Aielo de Malferit i el Ràfol de Salem

  El muntatge Soñando el mundo, estrenat en febrer a Alcoi, estarà en la 34a Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida. El muntatge la Fàbrica de Paraules investiga i recupera contes de tradició oral dels 5 continents mitjançant la paraula, el titella i la música per a aconseguir un apropament intercultural i una mirada respectuosa cap a les diferències.

  La companyia, de Sant Joan d’Alacant, actuarà a l’escoleta infantil d’Aielo de Malferit, l’auditori municipal del Ràfol de Salem i la biblioteca de l’Olleria on, a més, el seu director, Alberto Celdrán, oferirà el taller l’Ànima de les coses. Com explica la directora artística de la Mostra, Marisol Limiñana, «Fàbrica de Paraules és l’espai de confluència artística de diferents professionals per a promoure un teatre, adreçat a infants i famílies, de caràcter simbòlic i evocador que permet el desenvolupament d’imaginaris oberts i emocionals»

  El taller ensenyarà trenta xiquetes i xiquets d’entre 6 i 10 anys i el seus pares com construir titelles amb objectes quotidians amb l’objectiu de descobrir-los el seu potencial expressiu i explorar el moviment i les possibilitats lúdiques dels titelles confeccionats a partir d’utensilis de cuina, envasos o trossos de roba. Una volta creats, es desenvoluparan diferents jocs per a donar vida als titelles mitjançant xicotetes improvisacions a partir de les pautes i claus que oferirà el propi Celdrán.

  Fàbrica de Paraules és la segona companyia anunciada per a la 34a Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida, després dels castellans Cal y Canto Teatro amb Lost Dog, un espectacle sense text que oferix un punt de vista sorprenent carregat d’imatges emocionants que oferirà dos passes al pati del Palau d’Albaida i sobre l’escenari del Teatre Avenida de Bocairent. Cal y Canto Teatro ha actuat a Polònia, Canadà, Taiwan, Corea del Sud, França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Colòmbia o Israel i amb Lost Dog ha participat, entre d’altres, en la XVIII Feria de Teatro de Castilla y León a Ciudad Rodrigo, on es va estrenar, la Mostra d’Igualada, la Feria Internacional del Títere de Sevilla o el Festival de Teatro de Títeres, de Objetos y Visual de Granada.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  El més llegit