El concurs de música Festera Francesc Cerdà d’Olleria celebra el seu desé aniversari

0

La desena edició del Concurs de Música Festera Francesc Cerdà serà especial tal com destacaven en la seua presentació, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de L’Olleria, Jesús Engo, la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians, Maria Dolores Gil i el director de la SEM Sta. Cecilia, Enrique Alborch.

El regidor de Cultura, Jesús Engo assegurava que “enguany és especial i hem volgut que el concurs siga 100% Francesc Cerdà, per este motiu les obres que es presenten no portaran nom perquè guanye la peça que guanye rebrà el nom del nostre volgut Francesc Cerdà”. Engo explicava igualment que “seran 4 les obres finalistes que es podran escoltar en la gala del concurs el 22 de febrer del 2014, gala que acollirà el Teatre Goya del municipi”.

També Enrique Alborch comentava un altre canvi per a esta desena edició “enguany hem volgut fer quelcom especial amb motiu del desé aniversari del concurs i la modalitat del concurs tornarà a ser el pasdoble, esta alteració es produirà només esta edició ja que hauria d’haver sigut marxa mora però des de l’organització pensem que en un any com este el pasdoble  era millor opció ja que les peces en esta modalitat són més pràctiques a l’hora de tocar-les en el carrer per als diferents festejos amb banda i per tant una peça que portarà el nom del gran mestre Francesc Cerdà ens agradaria que sonora el més possible i en el nombre més gran possible d’actes”.

PRESENTACION-FRANCESC-CERDAUna altra de les novetats les trobem en el jurat que “per primera vegada comptarà amb tres membres de la SEM Sta. Cecilia, 3 membres de la Junta Central de Moros i Cristians de L’Olleria a més de les tres persones que conformaran el jurat tècnic i que seran com tots els anys, experts del món de la música i la composició”

Maria Dolores Gil per la seua banda, subratllava la importància que “per al món fester té Francesc Cerdà, un gran mestre que va compondre peces per a pràcticament totes les filaes de L’Olleria pel que este concurs té un gran valor no sols compositiu i cultural sinó sentimental per a tots nosaltres”.

El regidor de Cultura apuntava que “el premi està valorat en 2.500 euros podent-se presentar les obres fins al pròxim 20 de desembre, d’altra banda, a més del concurs s’ha preparat per a eixa setmana una exposició fotogràfica sobre Francesc Cerdà”.

Finalment, Engo comentava que “en la pàgina web de l’Ajuntament hi haurà una biografia de Francesc Cerdà perquè la gent puga conéixer millor el nostre gran mestre i inclús poder servir d’inspiració  als participants en el concurs a l’hora de compondre les seues peces”.