12/04/2024 - 14:13
Més

  David Castelló, nou director de la Banda Juvenil de la Unió

  Altres notícies

  La Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent ha anunciat qui serà el nou director de la seua Banda Juvenil després del comiat de l’anterior director, Jordi Fuster, a l’emotiu concert de Primavera que la Unió va oferir fa dues setmanes.

  En eixe sentit, la Junta Directiva de la societat ha emès un comunicat de premsa en el qual feia públic que la persona escollida per dirigir d’ara endavant la cantera de la societat és el jove músic ontinyentí David Castelló Silvestre, qui amb 23 anys agafa el relleu al capdavant de la Banda Juvenil de la Unió.

  Així doncs, tal i com apuntaven des de la Unió Artística, “David Castelló és un músic de la casa, format i crescut en la casa, i que destaca pel seu nivell de formació musical. A la Junta Directiva vam acordar que la nova etapa de la nostra cantera havia de ser liderada per algun dels músics de la casa que es dediquen professionalment a l’educació musical”. De la mateixa manera, des de la Unió destacaven quin era el seu doble objectiu: “la prioritat és formar adequadament els nostres xiquets i xiquetes, però també transmetre’ls els valors i la personalitat pròpia de la nostra societat musical. Castelló es va presentar voluntàriament i vam pensar que era la persona idònia per donar un revulsiu de joventut i preparació en benefici dels nostres futurs músics. Creiem que David és una aposta segura per a la nova etapa que s’obri”.

  Castelló va començar els seus estudis musicals als 8 anys a l’Escola de Música “José Mª Ferrero Pastor” de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, on inicià el seu camí com a músic saxofonista i ingressà en la Banda Juvenil, llavors dirigida pel mestre Jesús Barberà. Seguidament, va continuar els seus estudis al Conservatori Professional de Música “Josep Melcior Gomis” d’Ontinyent, obtenint el Premi Extraordinari de final de Grau Professional de saxo i de guitarra. Al juny del 2012 va obtindre la 1a plaça en les proves d’Accés al Grau Superior de Saxòfon al Conservatori Superior de Música d’Alacant.

  Com a intèrpret, Ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb els professors Arno Bornkamp, Johan van der Linden, Claude Delangle, Vincent David, Philippe Bracquart, Joonathan Rautiola, David Alonso, Jordi Fuster, David Pons, Carlos Revert, Esteban Vila, etc. amb el saxòfon; i amb els professors Rubén Parejo, Rafel Sala, Raúl Olmos i Jorge Cardoso, entre altres, amb la guitarra. A més, ha estat guardonat a diversos concursos amb el saxo, com el recent Primer Premi al concurs de música de cambra “Música Viva” de Roquetas de Mar, el segon premi al Concurs de Joves Intèrprets de Rotglà i Corberà 2009, el primer premi al Concurs de Joves Intèrprets d’Agullent 2011 o el lloc de finalista al Concurs Internacional de Guitarra “Ciutat de Xixona” 2011, entre d’altres.

  Castelló s’ha format també al Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Reial Conservatori d’Amberes, Bèlgica) on va estudiar Saxòfon amb el professor Hans de Jong, direcció d’orquestra amb Ivo Venkov i direcció coral amb Luc Anthonis. Finalitza els seus estudis de Grau Superior de Saxòfon amb Excel·lent a la seua especialitat i al Treball de Fi de Grau amb el professor Juan Carlos Sempere Jaén en Juny de 2016 al CSM d’Alacant.

  Ha sigut membre de diferents agrupacions musicals com el Quartet de saxos “Sax Daam Quartet” o el “Nou Orfeó d ‘Ontinyent”. Ha col·laborat amb la Jove Orquestra d’Amberes (Jeugd en Muziek Antwerpen) com a saxòfon solista, i ha actuat com a solista amb la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent i amb la Banda Simfònica Municipal d’Alacant. Ha realitzat recitals i concerts com a solista a sales com el Centre Cultural Caixa Ontinyent, Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), o el Blauwe Zaal d’Amberes (Bèlgica), entre altres. Ha sigut convidat com a membre del jurat i com a professor al Concurs i Curs de Saxòfon “Saxteneum Fest” de Cocentaina. Ha dirigit diversos ensembles com el “Grup de Metalls el Tosalet”, o el “OntiBrass Ensemble” en diversos concerts com a director titular.

  Per últim, dins del camp de la composició ha escrit diverses peces per a piano, altres per a música de cambra, i la seva major producció es centra en la música festera per a banda, on es troben actualment 4 pasdobles, 3 marxes mores, 3 marxes cristianes i 1 marxa de processó. Les més destacades són: “Víctor Banderer” (mc, 2011), “El Torrater” (pd, 2013), “Bancal del Cel” (mc, 2014), “Peri” (mm, 2015) “Bidru” (mm, 2015) i “Reyes” (pd, 2016).

  En l’actualitat, és professor de guitarra de l’escola de música “José Insa Martínez” de l’Ateneu Musical de Cocentaina, de l’escola de música de la “Música Nova” de Xàtiva i estudia el Màster en Interpretació i Investigació Musical amb el professor José Manuel Zaragoza al Conservatori Superior de Música d’Alacant. És membre de diverses agrupacions cambrístiques com el Sonolk Quartet, el Kleidos Quartet o el Ensemble de Saxòfons d’Alacant (ENSA). Actualment realitza cursos de direcció amb el mestre Enrique García Asensio i és alumne de l’escola comarcal de la Vall d’Albaida on estudia direcció amb el mestre José Rafael Pascual-Vilaplana.

  Font: Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -